Säkerställ tryggheten i skolorna!

I Umeå har skolor blivit alltmer utsatta för skadegörelse, inbrott och anlagda bränder. Innan jul utsattes exempelvis Ersdungens skola för skadegörelse, när personer krossade fönster, tog sig in i byggnaden och hällde ut mat på golvet. Detta ledde till att en skoldag försenades. Ett annat exempel är Maja Beskowskolan, som bara under den senaste terminen har spenderat 230 000 kronor på att åtgärda skadegörelse.

Nivåerna av hot och våld på Umeås skolor har ökat drastiskt sedan år 2018. Statistik från Umeå kommuns interna rapporteringssystem visar nya rekordnivåer av hot och våld i Umeåskolorna. Det rapporterar Västerbottens-kuriren om.

Våren 2023 lyfte Moderaterna den här allvarliga utvecklingen genom en interpellation i kommunfullmäktige. Skolan ska självklart vara en trygg arbetsplats för såväl personal som elever. Vi vill därför att fler skolor ska använda sig av kamerabevakning för att öka tryggheten. Kamerabevakning skulle vara positivt för att både förebygga och upptäckte brott i skolorna.

2 kommentarer

  1. JP

    Sluta skära ned på skolan kan ju också vara ett alternativ. Men det är väl lättare att installera kameror…

    • Fritidspedagog

      I årets budget så dras det ner mer och ska sparas in över 8 miljoner i fritidsbudget också. Dom säger att det satsas på att motverka hot och våld i skolor men förstår inte logiken i att då lägga en budget som innebär ännu mindre vuxna på skolorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.