De som drabbas värst av gängvåldet gillar våra förslag mest

Dödligt våld i gängkonflikter sker åtta gånger så ofta i utsatta områden. I en ny rapport på uppdrag av Järvaveckan Research redovisades nyligen att personer i utsatta områden är mest positiva till de nya brottsbekämpande verktygen. Några av de förslag som vår moderatledda regering genomfört eller är på väg att genomföra:

  • Säkerhetszoner
  • Sänkt straffmyndighetsålder
  • Dubbla straff för gängkriminella
  • Ungdomsfängelser
  • Anonyma vittnen
  • Ökad polisiär närvaro
  • Ökad kameraövervakning
  • Brottsförebyggande åtgärder

Det är fint att se att stödet för Moderaternas brottsbekämpande förslag är stort bland personer med utländsk bakgrund i utanförskapsområden. Oavsett var man bor i Sverige ska man känna sig trygg i sitt område. Det är syftet med våra förslag. Det handlar om rättvisa.

3 kommentarer

  1. brorson

    Detta borde vara en tankeställare inte minst för Vänsterpartiet, eftersom V torde ha många väljare i dessa områden. Om V vill behålla dessa väljare, bör V stödja den moderatledda regeringen i denna sak. Genom att göra så, kan V dessutom ta väljare i dessa områden från C, S och Mp, men förmodligen inte så många från M.

    När jag har diskuterat dessa saker på en annan blogg, har jag flera gånger framhållit att invandrare, som vill ha sharialagar i Sverige, inte vill ha ett laglöst Sverige. Och att de kanske kan nöja sig med våra svenska lagar, som är grundade i den västerländska och kristna rättstraditionen, om de ser att dessa våra lagar fungerar i kampen mot brottsligheten.

  2. brorson

    > ”Det finns ingen anledning att pressa fram fler poliser och ta genvägar med kortutbildade kommunanställda poliser. Satsa i stället på polislönerna och bättre ekonomiska villkor under studietiden för att locka fler till polisutbildningen”, säger Katharina von Sydow, ordförande i Polisförbundet, enligt ett mejl till TT .<

    Kommunanställda poliser med en kortare anställning än statsanställda poliser, är precis vad som behövs. Det har jag förespråkat under flera år. Men den kortare polisutbildningen får inte vara för kort och bör dessutom kombineras med andra utbildningar (av social och pedagogisk art)m, som kommer att behövas i arbetet som "kommunpolis". Vilket gör att den sammanlagda utbildningstiden inte blir kortare än för en statspolis.

    Problemet är att utbildningen till ordningsvakt är för kort, även för de befogenheter som ordningsvakter har. Och i ännu högre grad för kort för de uppgifter och befogenheter, som en "kommunpolis" bör ha. Enligt mina tidigare förslag bör den framtida polisutbildningen ske i tre steg, där varje steg är en avslutad utbildnng och en grundutbildning för nästa steg:

    1) En termin för ordningsvakter.
    2) Tre terminer för kommunpoliser (som dessutom ska ha en tidigare social eller pedagogisk utbildning).
    3) Fem terminer för statspoliser.

    + Vidareutbildning av statspoliser för särskilt krävande arbetsuppgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.