Bygga ut svensk kärnkraft eller lägga ner? Vad vill du? Det avgörs av valresultatet den 11 september!

Ta inte risken – rösta för en ny regering som ser till att Sverige får ny klimatsmart och plånboksvänlig kärnkraft!

4 kommentarer

  1. Leif

    Vad skulle hända om varje lögn resulterade i en avstängning hos bänghögern? Skulle ni har några kvar då inför slutspurten?

  2. Åke B Ström

    Korkat att Västerbottniska politier håller på med kärnkraftens propaganda. Vi har ju inga som helst behov av kärnkraft här och om de vill bygga i söder s¨är det helt öppet på tre ställen men ingen investerare tror ju på att det är lönsamt trots att det måste vara de bästa ställen att bygga reaktoreqr. En ny reaktor är minst 15 år boret så det löser inte dagens problem. OL3 i Finland tog 20 år från beslut 17 från start och är f.f. inte igång!
    Här skulle politiker istället jobba för att vindkraftens skatter hamnar hos kommunerna som då skulle rädda inlandskommunernas ekonomi.
    Det är verkligen patetiskt av lokala moderater här att driva kärnkraften i valrörelsen. Har ni verkligen inte nåt annat att komma med så är det ni som ska ”Lägga ner”.

  3. brorson

    Nu får väl miljöpartisterna ta fram sina långa stegar och andas in och andas ut med sjupa andetag för att blåsa igång vindkraften, när den behövs för att ersätta kärnkraften. För det är väl klart att ju fler reaktorer vi har har, desto mindre gör det om någon reaktor faller ifrån under några månader. Det är väl därför vi har en gemensam elmarknad inom EU, för att varje enskilt land inte ska behöva ha ett par dåligt utnyttjade reaktorer i reserv? Inte för att stödja Tysklands vansinniga kärnkraftavveckling?!

    Det är så jag tolkar beslutet om den gemensamma elmarknaden, ett bättre utnyttjande av unionens samlade potential för elproduktion, Och det är därför jag stödjer Vänsterpartiets förslag om olika elpriser för den inhemska elkonsumtionen i Sverige och för den el, som vi exporterar. Det är därför jag säger att M och V tillsammans har lösningen på Sveriges elkris. Det bästa från M plus det bästa (inte det sämsta) från V.

  4. brorson

    Under gårdagen (1/9) kom ett nytt intressant och åtminstone på kort sikt riktigt besked från Moderaterna nämligen att partiet efter en valseger vill rivstarta med att fånga in och lagra koldioxid. Men jag tycker att har man sagt A bör man också säga B. Den infångade koldioxiden ska väl inte behandlas som värdelösa sopor, Det är så de rödgröna, och särskilt Mp, ser saken. Och det är just det som gör de rödgröna, särskilt MP, så farliga. Det är samma sak med det radioaktiva ”avfallet”, som man vill deponera oåtkomligt för mönniskor under hundratusentals år.

    Rymd-telsekopet James Webb har nyligen upptäckt en planet i ett solsystem flera miljoner ljusår bort med en atmosfär bestående av koldioxid, som är förutsättningen för liv. Jag har läst någonstans att jordens atmosfär har bestått till 75 % av koldioxid, som kommit från vulkaner, när jorden var ny. Men i denna ”ursoppa” fanns bakterieliknande former av liv, som livnärde sig på koldoxiden.

    Olika former av liva fångar in koldioxid, och använder den som byggstenar i olika kemiska föreningar, som blir till träd och andra växter, som blir koldioxid på nytt vid förbränning eller förmultning. Men det bildas också kemiska föreningar, som inte bryts ner, såsom skaldjurens skal. Så bildas kalk, som har många användningar.

    Koldioxiden är inga sopor, som ska slutförvaras. Ur den kan framställas nya motorbränslen samt nya råvaror till industrin, som kan ersätta inte bara den farliga plasten utan även trä och betong och i viss mån även järn, Detta är ingen utopi, eftersom det rean har skett i experimentell skala.

    Det behövs nu metoder som kan användas i industriell skala och är lönsamma.

    Reaktorer som återanvänder använt kärnbränsle är heller ingen utopi. Sådana kan börja tillverkas omedelbart. Men forskning pågår för att göra denna typ av reaktorer ännu bättre. Men forskarnas i.o.f.s. berömvärda strävan att göra allting ännu bättre får inte bli till ett hinder för praktiskt tillämpning för hittills uppnådda resultat. ”Stopp, vänta, vi har kommit på en sak, som vi kan förbättra ytterligare”.

    Regeringens ”gröna omställning” är däremot en återvändsgränd, som leder tillbaka till stenåldern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.