Folkräkningen ger resultat. Även i Umeå.

Just nu genomförs en folkräkning. Det handlar om att ta reda på vilka som befinner sig i landet och vem som bor var. Som en del i detta genomför Skatteverket just nu en uppstädning i folkbokföringen som lett till att tiotusentals människor, som har utvandrat från Sverige, avregistrerats från folkbokföringen. Extra medel för kontroller har tillförts myndigheten för att kontrollera och rätta avvikelser i befolkningsregister.

En korrekt folkbokföring ger staten bättre förutsättningar att bekämpa brott och ger avgörande kunskap i arbetet med att motverka exempelvis bidragsbrott och problem som trångboddhet.

Skatteverkets kontroller med start i maj år 2023 medförde att 237 invånare i Umeå avregistrerades som invånare i Umeå kommun förra året.

Från maj 2023 till den sista juli 2024 har 448 individer tagits bort. Dessa individer försvinner ur våra register, som utvandrade från landet. För Umeå år 2024 är prognosen att man kommer avskriva 520 individer som felaktigt registrerade invånare i kommunen.

Det här är bra. Kontrollerna ger resultat! Vi ska ha ordning och reda i våra system. Det minskar också möjligheterna för kriminella att utnyttja våra system.

Folkräkningen ger resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.