MUF firade 90 år!

Igår firade Moderata Ungdomsförbundet 90 år!

Stort grattis till MUF, som idag är Sveriges största politiska ungdomsförbund. Dess betydelse för partiet, såväl ideologiskt som kampanjmässigt, går inte att nog lyfta fram.

Deras insatser har också gjort att Moderaterna var största parti vid skolvalet 2022, samt största parti bland förstagångsväljarna valet 2022. Detta med 26 procent av rösterna i den ålderskategorin. I gruppen 22-30 år fick Moderaterna 24 procent av rösterna i valet 2022.

Många av oss har ju dessutom varit aktiva i MUF en gång i tiden. För egen del blev jag värvad till MUF av ingen mindre än Gunnar Strömmer. Vår nuvarande justitieminister.  Han värvade mig i samband med ett torgmöte på stora torget i Örnsköldsvik. Sedan blev vi båda invalda i Örnsköldsviks kommunfullmäktige i samband med valet 1991, efter en riktigt framgångsrik lokal kampanj där vår moderata ungdomslista fick tre mandet. Moderaterna ökade från fyra till sju mandat i det valet, och alla nya mandat gick till oss ungdomar. (Bilden ovan från ÖA 1991-09-16)

Åren går – kampen för frihet består!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.