Stolt att vara moderat!

Jag sitter och följer partiledardebatten på SVT2.

Jag är stolt över vår Alliansregering, stolt över vår statsminister och synnerligen stolt över att vara moderat. Genom ordning och reda i ekonomin har vi skapat förutsättningar för jobbsatsningar, företagande och tillväxt. Sverige har, tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik genom krisen, bland de starkaste offentliga finanserna i EU. Vi har 200 000 fler sysselsatta jämfört med 2006. 200 000 färre är i utanförskap sedan 2006, varav minskade förtidspensioneringar står för en betydande del. En stark arbetslinje som tar ansvar för välfärden står mot en återgång till bidragslinjen, samma bidragslinje som väljarna förkastat de senaste två valen.

I debatten så vill inte Stefan Löfven svara på en rad frågor: han kunde inte ge besked om vilket/vilka partier han vill styra tillsammans med, han kunde inte ge besked om vad socialdemokraterna tycker om kärnkraften och den framtida energiförsörjningen. Listan kan göras längre.

Den här debatten har verkligen gett mersmak så här långt. Alliansen står stark. Med lite mindre än ett år kvar till valet har vi inom Allianspartierna gott om tid att vända opinionssiffrorna. Kvällens partiledardebatt kan ju ses som en bra utgångspunkt för att vinna tillbaka väljarna. För motståndet från de rödgröna partierna och deras främsta företrädare är ju förbluffande svagt. Det här bådar gott!

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Pingback: Partiledardebatt | Andreas Lundgren(s)

  2. Erik Johansson

    Anders
    Sedan 2006 har Sveriges befolkning öka med ca 500.000 personer enligt SCB. Om man tar hänsyn till ålderfördelning och att man jobbar mellan 25 och 65 behövs det minst 250.000 nya jobb under denna tid för att hålla nere arbetslösheten.
    Hur du kommer till slutsatsen att 200.000 färre är i utanförskap är svårt att förstå. Moderaterna med Anders Borg har varit duktiga på att beskriva ekonomi i förståeliga termer men din insats i bloggen är snarast ett frislag för de rödgröna
    Erikj

  3. Oberoende politisk bedömare

    Inte heller Reinfeldt ger besked vilka han kommer regera med om C och eller KD åker ur riksdagen.

    Hur nära är det att svenska moderaterna gör som sina norska partikollegor och samarbetar om regeringsmakten med SD?

    Där står Reinfeldt svaret skyldig.

    Dessutom saknas svaret på många andra frågor. Hitintills har ingen allianspolitiker vågat svara på dem. Ett urval av dessa frågor lyder:

    Vissa partier inom alliansen har politiker som kraftigt vill förändra aborträtten. Är detta något Alliansen som helhet kommer jobba för?
    Vissa partier inom Alliansen vill stänga riksinternatskolorna, andra partier inom alliansen vill det inte. Vad gäller och vad kommer alliansen jobba för?
    Vissa partier inom alliansen vill höja bränsleskatten, andra partier vill det inte. Vad gäller och var kommer alliansen jobba för.
    Vissa partier inom alliansen vill öka straffsatserna för unga brottslingar, andra vill det inte, Vad gäller och vad kommer alliansen jobba för?

    Detta var som sagt bara ett urval.

    Som du ser står många frågor utan svar….Vilket endast är som väntat från Alliansen som verkar väldigt otydliga med vilken politik som ska bedrivas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.