Bostadsbristen i fokus i Totalt Umeå: M vill fördubbla byggandet!

I dag kom veckans nr av tidningen Totalt Umeå i brevlådan. I tidningen besvarar jag två frågor kring bostadsbristen i Umeå.

Här kommer frågorna och mina svar:

1) Bostadsbristen är stor. Målet är att Umeå ska växa till 200 000 invånare till 2050 och varje höst flyttar tusentals studenter till stan för att läsa på universitetet. Hur vill ni lösa bostadsfrågan?

Vi moderater vill fördubbla bostadsbyggandet i Umeå! De privata aktörerna och det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden måste hjälpas åt. Kortare tid för markreservation. Flexiblare och mer generella detaljplaner med optimal volym och användning. Fortsätt att förtäta staden och bygga högt. Snabbare och enklare byggprocess, från plan till färdigt bygglov.

Sävar, Holmsund/Obbola och Hörnefors ska också fortsätta växa och utvecklas. Umeås kommundelar erbjuder en attraktiv livsmiljö och utgör ett viktigt fortsatt område för ett växande Umeå.

2) Hur ser ni på det kommunala bolaget Bostadens roll?

Vi anser att det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden har en central och strategisk roll att spela, när det gäller att öka nyproduktion av hyresrätter. Det är ett välskött bolag som är viktigt för Umeås tillväxt. Vi vill successivt försälja delar av fastighetsbeståndet för att finansiera såväl ökad nyproduktion av hyresrätter som att klara underhållet av nuvarande fastighetsbestånd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.