Schweiz ambassadör på besök i Umeå!

Idag har jag hälsat Schweiz ambassadör i Sverige, Christian Schoenenberger, varmt och hjärtligt välkommen till Umeå! Han har varit ambassadör i Sverige sedan 2016, och har tidigare varit ambassadör bl.a. i Ukraina.

Det är ambassadörens första besök i Umeå och vi har på förmiddagen hunnit ge honom, hans fru och medarbetare information om vår kommun, i stort som smått här på stadshuset. Vi har diskuterat den politiska systemet, kommuner-landsting, befolkningsutvecklingen i Umeå, tillgång på bostäder, universitetens betydelse, demografi, flyktingsituationen och mycket annat. De har ett mycket intressant program och stannar tills på söndag. Alltid mycket positivt när vi får besök av utländska företrädare och inte minst olika ambassadörer – ett synnerligen bra tillfälle att få visa upp vad Umeå har att erbjuda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>