SKL, arbetsgrupp (m) och bra beslut

Idag bär det av till Stockholm för möte med utbildningsberedningen inom ramen för Sveriges Kommuner och Landsting. Det är alltid givande möten, inte minst att träffa kollegor från övriga delar av landet.

Dessförinnan kommer jag också hinna med ett första möte med den arbetsgrupp inom moderaterna som fått i uppdrag att förnya partiets kommunpolitik, och då med särskilt fokus på företagande och det privata näringslivets villkor ute i kommunerna.

Igår tog vi en rad bra beslut på kommunstyrelsens sammanträde. Umeå kommun kommer behålla fri parkering för miljöbilar, trots att socialdemokraterna ville avskaffa detta. Däremot får vi anledning att komma tillbaka i själva definitionsfrågan om vad som är att räkna som miljöbil. Idag är det en alltför snäv definition. Glädkande också att min motion om att göra Umeå till Sveriges renaste stad vinner stöd från de övriga partierna, oavsett blocktillhörighet. Det finns en utbredd insikt om att vi nu måste ta itu med nedskräpningen i vår kommun på allvar.

En kommentar

  1. Krister Larsson

    Jag trodde faktiskt att de flesta redan genomskådat etanollobbyisternas bluff om drivmedlets förträfflighet. Hur kan ni fortsätta gå på bluffen?
    Etanolbilar kan parkera gratis (tror det är två timmar) i Umeås parkeringshus medan snåla dieselbilar ska betala. Vart är logiken? Etanolen kostar mycket energi vid framställningen och att den dessutom innebär försämringar för matproduktionen i Afrika samt komkurrens om skogsråvara i Sverige gör inte saken bättre.

    Dessutom, det kostar 10 kronor att parkera två timmar i stan. Ingen köper en ”miljöbil” för detta. Är det därför värt att kommunen ska ha en dyr handläggning för att utfärda tillstånd? Hade för mig att Ågren varje år pratar om att den onödiga byråkratin inom kommunen ska bort. Gäller inte detta längre?

    Jag sympatiserar faktiskt i stort med moderaternas politik men i detta fall har Ågren, likt många andra, verkligen trillat i lobbyisternas fälla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.