Positivt med initiativ från näringslivet m.m.

Idag skriver tidningarna om Norrportens idéer om att i samarbete med Umeå kommun bygga en ny stor fotbollsarena på Gammlia. Att något måste göras där är ju uppenbart och jag tycker att det är positivt med initativ från det privata näringslivet. Sen måste ju vi på politisk nivå syna projektet och väga det mot andra, beroende på hur mycket eventuellt kommunen förväntas gå in med. Några färdiga kalkyler verkar inte finnas idag så vi får väl anledning att återkomma i frågan. Men det är intressant – och välkommet – att näringslivet nu verkar involveras i allt fler projekt: fotbollsarena, evenemangsarena, nytt badhus. Och det är ju något vi länge har efterlyst från politiskt håll. Nu gäller det bara att vi kommer till skott med, och börjar förverkliga, så många som möjligt av de planer på byggnationer och investeringar som finns för tillfället i Umeå.

Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg skriver på DN-debatt idag att en femtedel av socialbidragspengarna fuskas bort. Totalt försvinner hela 20 MILJARDER kronor per år från trygghetssystemen, hälften beror på brott- hälften beror på slarv. 20 miljarder är väldigt mycket pengar. Vi skulle bättre behöva pengarna till den eftersatta infrastrukturen i Sverige, eller varför inte till sjukvård, forskning etc.

Idag börjar vi kl 08.00 med ägarsamråd för våra gemensamma bolag tillsammans med landstinget. Därefter arbetsutskott fram till lunch. Och eftermiddagen är det näringslivs- och planeringsutskott som gäller, med efterföljande presskonferens. Full fart alltså.

En kommentar

  1. Anders Andersson

    Anders har gjort det! Ulla har gjort det! Edward har gjort det!
    Strålande reklam om att göra Umeå bättre. Varför inte säga Sverige när ni ändå är igång?

    Min pappa diagnostiserades med cancer och somnade förra året in 57 år gammal efter ett och ett halvt års kamp mot sin sjukdom. Han slet ända in i det sista. Han försökte spika plank hemma två dagar innan han dog med en långskriden levertoxicos som gjort honom förvirrad och klumpig. Vad fick han för tack för att han jobbat hela sitt liv som elektriker och knappt varit sjuk? Jo, en ny regering som hånskrattade åt honom när han väl blev sjuk och kapade hans sista livlina. Hans sjukpenning, genom att förändra rättigheterna och ersättningen. Det är tacken när man blir dödligt sjuk. Ett samhälle som säger sköt dig själv och skit i andra. Du kan ruttna i din cancer för du är inte arbetsför. Och arbete ska ju löna sig som ”nya” moderaterna säger.

    Anders har gjort det! Ulla har gjort det! Edward har gjort det! Reinfeldt har gjort det! Skriv på du också för de ”nya” moderaterna och gör Sverige till ett land för oss som inte bryr sig om andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.