Moderaterna i Västerbotten framåt

En av förra veckans rubriker var att många av de etablerade partierna tappar medlemmar, och moderaterna var ett av dessa partier.

Därför är det ändå glädjande att som länsordförande kunna konstatera att moderaterna i Västerbotten går mot strömmen. Nu är vi största m-distriktet i Norrland och det har gått så bra att vi lyckats få ytterligare ett mandat till partistämman.

Jag satt igårkväll och förberedde ett internt partimöte som vi ska hålla nästa vecka, och skrev bl.a. ett utkast till verksamhetsberättelse för moderaterna i Västerbotten. Kunde då notera att när det gäller antalet medlemmar så har vår medlemsvärvarkampanj i länet under 2008 inneburit en rejäl vitamininjektion. 282 nyvärvarde motsvarar ca 30% av det totala medlemsantal vi hade vid föregående årsskifte. En rejäl uppryckning med andra ord. Vinnare av den första medlemsvärvartävlingen var Jan Nilsson, Vännäs (tillika flitig bloggare här på VK). Vinnare av den andra var Kristina Holmlund, Umeå.

Partiets kampanj i länet kommer att fortsätta under 2009 och 2010, men möjligen anta lite annorlunda former än under föregående år. Framför oss nu ligger såväl EU-val i juni som kyrkoval i september. Då är det självfallet positivt att ha en stärkt medlemsbas som grund för de politiska aktiviteterna.

För övrigt är det glädjande nyheter att Balticgruppen har tänkt storsatsa med 400 miljoner kr i ett kvarter i centrala Umeå.

Nu iväg till stadshuset. På återhörande!

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Glädjande nyheter om storsatsning i centrum av Balticgruppen. Varför då inte samma positiva reaktion om Balticgruppens senaste framtidsinnovation, kombination av evenemangsarena med bad i och på Hamrinsberget. Där is/kyla samverkar med vatten/värme på ett sätt som nog inte finns i Sverige, vilken smart hållbar miljösatsning!

    Tänk dessutom spårtaxi/spårbil förbi där mot centrum respektive IKSU/Nydala och Umeå har landets största attraktion, både för oss umebor och besökare. Samt lockelser att lägga tävlingar, konferenser och andra arrangemang. Idealiskt intill universitetet och kommunikationer.

    Ge upp äventyrsbad/50:a på det trånga och otillgängliga samt outvecklingsbara Nannakvarteret! Det stärker Umeås politik. Vidhållande vid en dålig lösning, sänker umepolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.