Tillbaka och full fart

Är sedan i natt tillbaka i Umeå, efter några dagar i Italien, och har som hastigast hunnit skumma igenom tidningarna från förra veckan. Där finns det mycket att kommentera vilket jag får anledning att återkomma till.

Idag kör det igång på morgonen med bl.a. Alliansmöte för gruppledare och politiska sekreterare. Sedan full fart och några tomma luckor i almanackan finns inte direkt.

Igår var det Internationella Kvinnodagen och jag läste en intressant och välkommen artikel i Aftonbladet om det. Tidnngen publicerade för femte året i rad en genomgång och analys av jämställdshetssituationen i Sverige. Där konstaterades att det på de flesta områden gått åt rätt håll under 2008. Extra glädjande var att kvinnorna för första gången sedan 1997 (!) knaprade in på männens löneförsprång, liksom att kvinnor i allt högre utsträckning återfinns på viktiga maktpositioner. Bl.a. är nuvarande regeringen är bättre än tidigare regeringar på att utse kvinnor till landshövdingeposter. Prat är bra men det gäller alltså att kunna leverera också.

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.