Möten, miljöbilpool och bonusar

Idag börjar jag med Alliansmöte på morgonen. Vi har en gång i månaden sammanträde med Alliansens alla gruppledare och viceordföranden i styrelser och nämnder, där vi diskuterar aktuella frågor. Sedan rullar det på och avslutas på kvällen med såväl m-gruppmöte som kretsårsmöte med Moderaterna i Umeå.

Miljöbilpool
Vi kan vara nöjda med beslutet att i Umeå kommun införa en miljöbilpool. Den testverksamhet som inleddes under 2008 visade dels att bilresandet (i km) minskade med 39%, dels att kostnaderna minskade med 25%. Således positivt både för miljö och ekonomi.

Bonusar
Avslutningsvis undrar man hur ansvariga tänker när beslut fattas om miljonbonusar, trots att de resultat de ansvarar för är rejäla miljonförluster. Idag kan vi läsa om pensionsförvaltare som trots att det pensionskapital de förvaltar har minskat rejält i värde, så beviljar man sig själva rejäla bonusar. Osmakligt.

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Passa på att vid alla möten idag att diskutera gökungen i planeringsboet i Umeå, den som knuffar ut de andra planeringarna i staden.
    1. Nytt bibliotek i ett Kulturhus på Nanna ihop med Mimerskolan eller
    2. Nytt P-hus med bostäder/kontor på Nanna ihop med nuvarande P-hus och slippa P-garaget under Rådhusesplananden.
    3. Nytt på Hamrinsberget med evenemangsarena plus bad och ihop med spårtaxi/spårbil som når Nydala och centrum.
    4. Nya idrotter med simning som ges möjlighet med 50:an på IKSU tillsammans med 25:an där och lilla varmbassängen.
    5. Nytänkande kring bad och simning allmänt, inklusive simuniversitet, när en 80-talsidé om äventyrsbad och bassänger i citykärnor blockerar på Nanna.
    Men Gökungen=Nannabadet trillar ändå själv ut pga den ena badaktörens orimliga krav på 45 mkr/år i driftsbidrag och den andra badaktörens tro på handel långt i från redan icke attraktiva Postgången.
    Jag såg och intierade 2007 spårtaxi-idéer som gav visualiseringsprojekt med TV-inslag, som du kommenterade, sedan motionerade om och nu utreds i Umeå kommun.
    Nu syns hur hela bad/simplaneringen i centrum krackelerar (där privatiseringen av hela badprocessen försvårar än mer) precis som för 10 år sedan med Aktivariet (privatiseringsidéer också här) som sjönk.
    Utbildad i historia som du är, vet du ju hur historien upprepar sig och lärdomen att det man ofta lär sig av historien är att man inte lär sig. Visa att du lärt dig här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.