Dags för SKL och Sahlin tappar

Senare idag bär det av till månadens sammanträde i Stockholm med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i Stockholm. Idag har vi – istället för det vanliga partigruppmötet med moderaterna – en gemensam träff med alla Alliansföreträdare i styrelse och beredningar, och vi får under kvällen besök av ett antal statssekreterare.

På torsdagen ska jag till riksdagen på ett möte med försvarsminister Sten Tolgfors och den moderata försvarskommittén, för att få information om den högaktuella inriktningspropositionen om svenska försvaret.

Avslutningsvis kan jag konstatera att statsminister Fredrik Reinfeldt, precis som väntat, vann debatten över s-ledaren Mona Sahlin igårkväll. Och mönstret håller verkligen i sig. Socialdemokraterna vägrar ge konkreta besked, annat än att de är redo för vilka utgifter som helst i alla tänkbara sammanhang. Men det känns inte särskilt trovärdigt och ansvarsfullt, eller hur?

Samtidigt nås vi av uppgifterna att förtroendet för Mona Sahlin sjunkit ner ytterligare, medan förtroendet för Reinfeldt är rekordhögt. Även centerledaren Maud Olofsson har nu högre förtroende än Mona Sahlin. Det som sticker ut är Mona Sahlins dåliga förtroende hos sina egna, de socialdemokratiska väljarna. Det kommer tydligen att bli en mardröm för (s) atyt gå till val med Mona Sahlin som partiledare nästa år.

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.