”Att använda huvudet är bättre”

Umeås dåliga placering i kommunrankingen av företagsklimatet har nu blivit stoff även för ledarsidan på Dagens Nyheter. Fast det var väl inte så mycket företagsklimatet i sig, vilket DN konstaterar är mediokert i vår kommun, utan snarare Lennart Holmlunds reaktion på undersökningen.

Och det är ingen bra reklam för Umeå. Understryker bara att det inte vore helt fel om socialdemokraterna i Umeå åkte på en studieresa till någon av de kommuner som lyckas bra i undersökningen. Om Holmlund & Co inte vill åka till Solna, så är det ju bara att ta någon annan kommun som lyckas bra. Alla är Alliansstyrda så klart. Men det är kanske det som är problemet för (S)? Och samtidigt lösningen för Umeå, med tanke på att det är val 2010.

Så här stod det i en av DN:s idag på ledarsidan:
"Ryggmärgsreflexens roll i politiken kan aldrig överskattas. Utredningar och förlag från vänster avfärdas ofta med automatik från högern och tvärt om. När Svenskt Näringsliv presenterade sin årliga rankning av företagsklimatet i kommuner så hamnade Umeå på en medioker 167 plats.

Lennart Holmlund (s) kommunalråd i Umeå förklarade att han inte hade något speciell tilltro till Svenskt Näringsliv och sa med ett stort skratt om segerkommunen: ’Det finns inte mycket företag i Solna’. Visst, sett i antal är det färre företag i Solna. Men sett i relation till befolkningen är det betydligt fler än i Umeå: 128 respektive 101 per 1000 invånare. Ryggmärgsreflexer kan vara bra, men att använda huvudet är bättre."

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.