Nej till sänkta hastigheter på länsvägarna




Nu är Vägverket i gång och ska sänka hastigheterna på 158 mil väg i länet. Trots att man bara förra året sänkte hastigheterna så kommer alltså nu ännu ett steg. Ett förslag från Vägverket har gått ut på remiss till länets kommuner och förändringarna ska träda i kraft i november.

För egen del säger jag nej till förslaget om sänkt hastighet på länsvägarna. Vi har redan alltför långa restider, med tanke på de långa avstånden i Västerbotten. Att sänka hastigheten förlänger restiden ytterligare och gör det till en ännu större konkurrensnackdel.

Se istället till att förbättra standarden på våra vägar – och på vissa sträckor skulle man utan problem kunna HÖJA den tillåtna hastigheten.




Etiketter: ,

En kommentar

  1. Trafikant med varmt hjärta

    Tragiskt att en man i din position uttalar dig så. Du har väl aldrig så bråttom att vi ska höja hastigheten och förlora några liv till efter vägarna? Du har väl insyn i ekonomin i landet så pass att vi hellre borde lägga de kronor som kan skrapas fram på skola, omsorg t.ex. Kolla vad alla undersökningar säger om ökad hastighet efter vägarna och ta dig en funderare om M anser att de liven är värda att offra. Jag är yrkeschaufför, förälder, van pendlare och tycker hellre pengarna ska läggas på säkrare trafik, t.ex utb i skolan för alla.
    Att rösta blått är att rösta på ett kallt hjärta, det visar du, därför röstar jag hellre rött varmt hjärta som bryr sig om människoliv och välfärd för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.