(S) och (V) sprang iväg med svansen mellan benen idag

Ja, idag blev det en synnerligen intressant vändning i debatten kring snusförbudet på arbetstid.

Vi börjar med det positiva.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet kapitulerade fullständigt beträffande förslaget till snusförbud på arbetstiden och anslöt sig till oss övriga. En arg Tamara Spiric (V) beklagade sig över att jag hade gått ut och kritiserat förslaget i fredags, och tydligen var inte svårare än så att få vänsterpartiet att byta fot i denna fråga. Intressant.

Men sedan inträffade något konstigt. Ingen har nämligen ifrågasatt förslaget att införa rökfri arbetstid fr.o.m. 1 september, då alla sett insett at det är en skillnad mellan rökning och snusning. Medan det förra drabbar 3:e part genom passiv rökning och andra olägenheter, så är snusning något som är upp till den enskilde individen.

Rökfri arbetstid har införts av 105 kommuner och SAMTLIGA landsting i landet, liksom på Stadsledningskontorets verksamhet inom Umeå kommun. Och nu var alltså avsikten det skulle gälla kommunens verksamheter generellt, vilket ingen har haft några invändningar emot. Men plöstligt ska även detta strykas, i den kaotiska och oordnade reträtt som socialdemokraterna och vänsterpartiet i Umeå ägnar sig åt.

Vi har tydligen varit FÖR framgångsrika i vår argumentation, för nu blev (s) och (v) så rädda för den pågående debatten att man plötsligt överger alla ståndpunkter. Även dem som det råder enighet kring.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. lf

    Anders Ågren du är ju en amöba,först så godkänner du förslaget,sedan vänder på galgen.Det är kanske så moderaterna
    vill bedriva sin politik.

  2. Maria

    Kanske du på något sätt kunde få Tamara att byta åsikt vad gäller nedläggning av Sofiehemsskolan också….

  3. Anders Ågren

    Svar till Maria (2009-11-17 22:20)
    Hejsan Maria!
    Ja, jag ska verkligen göra mitt bästa. Att lägga ned Sofiehemsskolan trotsar all logik. Man raserar en bra verksamhet utan hållbara skäl.

  4. Lennart

    Du tar då i så att det knakar i denna skitfråga… ”svansen mellan benen”… ”kapitulerar fullständigt”… men din egen roll då? Din svans svajar hit och dit allt efter hur vinden blåser. Först var du för, fast du var ju egentligen mot (för man ska naturligtvis läsa din blogg och inte bry sig om vad du tycker i kommunala protokoll!?) Sedan ändrade sig tydligen sossarna, så att du fick gehör för dina synpunkter. Men då fick du för mycket gehör, och då var det inte heller bra… suck!

  5. leif

    Är det så ni försöker få oss att glömma allt det andra. Det skrivs idag om folk som blir vräkta pga a-kassan inte sköter sitt jobb, detta under er regeringstid. Sånt kommenterar du aldrig. Iofs inget konstigt då det gäller politiker, göm det som inte går bra och framhäv annat så folket glömmer det som faktiskt är viktigt.

  6. Putte

    Leif – ett gammalt talesätt säger ”ge skådespel och bröd till folket så tystnar dom” – det är en del av moderaternas politik.

    Därför får vi kulturhuvudstadsåret 2014 något som en majoritet av Umeås belfolkning inte vill ha – bröd är det sämre med under denna alliansregering om man nu inte redan tillhör de ”besuttna”!

    Tyvärr så har de flesta av de övriga ”mupparna” i kommunstyrelsen också röstat för detta vansinniga jippo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.