Ungdomsportal i Umeå

I våras beslutades politiskt att vi i Umeå inte skulle bygga upp en särskild kommunal webportal för ungdomar. Det fanns nämligen ett sådant förslag på bordet från tjänstemannasidan.

Jag tycker att det var ett klokt beslut.

Dels för att det i första hand inte är en kommunal uppgift att bygga webportaler för olika grupper (oavsett vi pratar om ålder eller annat), dels för att kommunen redan har en hemsida, där all information av vikt ska samlas. Även för ungdomar. Vi konstaterade också att det redan uppebara och självklara – att det idag finns olika forum på nätet för ungdomar. Det finns ju hur mycket som helst, och att tro att kommunen är bäst på att driva denna utveckling är ju mer än naivt.

Nu har det dessutom på privat initativ skapats en ungdomsportal – "Umeå Ungdomsportal". Både jag själv, Big Papa och Holmlund är s.k. gästskribenter där. Den har bara funnits i några dagar, men är ju ett exempel på att kommunen faktiskt inte behöver göra allt. Vi får se hur det går för portalen, men det är kul med nya initativ!

Hur man hittar dit?

http://umea.ungdomsportal.se/

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. André

    Som skapare av Ungdomsportalen är jag glad att vi lyckats få till spännande gästskribenter så är i inledningen.

    Om kommunen ska driva ungdomsportal eller inte låter jag vara osagt, vad jag däremot saknar är en gemensam samlingsplats för kommun, myndigheter och organisationer som berör unga. De forum som finns för ungdomar idag handlar till stor del om sociala nätverk där unga träffar varandra. Portaler med samhällsinformation saknas. Därför hoppas jag på ett gott samarbete med kommunen, men också med andra mynidgheter och organisationer som kan tänka sig vilja nå ut till ungdomar.

    VI hörs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.