Rödgrön regering största hotet mot Holmlunds önskan

Ser att Lennart Holmlund (S) är positiv och vill utveckla kärnkraften även fortsättningsvis. Det är såklart ett vettigt besked. Alliansregeringen har kommt till denna slutsats, och har nu en bra energiöverenskommelse.

Holmlund m.fl. skriver i DN såhär:

"Mot bakgrund av det globala klimathot som forskare inom FN:s klimatpanel och många andra målar upp framstår en svensk diskussion om en utfasning av kärnkraften som tondöv. Världens klimatutmaning handlar om att ersätta fossil energi med energislag som släpper ut inga eller mycket små mängder koldioxid."

Vad är då problemet? Jo, det är att om Lennart Holmlund och hans parti, tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet får makten, så är det kört. De tillväxtfientliga partierna som Mona Sahlin tänker regera med om hon vinner valet vill ju stänga ner kärnkraften.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.