Företagsbesök idag!

Idag är det dags för årets näringslivsdag för kommunfullmäktiges ledamöter, vilken i år koncentreras till studiebesök på 15 olika företag i Umeå. I maj 2007 antog Umeå kommuns näringslivs- och planeringsutskott en handlingsplan för att främja det lokala företagsklimatet. En del i handlingsplanen är att kontakterna med det lokala näringslivet ska stärkas via fler företagsbesök och företagsträffar.

 Detta sker oftast genom att vi som sitter i näringslivs- och planeringsutskottet åker ut på kontinuerliga besök, men en gång per år är det hela fullmäktige som åker ut och träffar företagare.

För egen del så ska jag och den grupp som jag ingår i besöka GE Healthcare, Alcontrol och Leia Företagshotell.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. KalleKula

    När du är ute på företag, kolla då om dom har praktikanter.
    När jag går och handlar i olika livsmedelsbutiker så kryllar det av dessa praktikanter.

    När Reinfeldt skryter om den ökade sysselsättningen så är dom inräknade, snacka om konstgjord väg att få upp sysselsättningen.

    Dessa praktikanter är inget annat än gratis arbetskraft åt arbetsgivarna, jag skulle vilja se någon statistik på hur ofta praktik leder till ett jobb.

    Har egen erfarenhet av praktik som aldrig leder nån vart och alla jag träffat på amstrams genom åren har samma erfarenhet.

  2. KalleKula

    Glömde nämna galenskapen när arbetsgivarna kan få gratis arbetskraft och dessutom nästan 5000 kr. i månaden för praktikanten, detta kan arbetsgivarna få för en person som varit arbetslös länge!

    Detta är inget än en stor skandal att staten gör så, dessa 5000 kr. borde givetvis gå till den som utför arbetet, det borde väl räcka med att arbetsgivaren får gratis arbetskraft.

    Vart är samhället på väg? dessa galenskaper måste upphöra omgående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.