Satsning på sommarjobb m.m.

Under den gångna veckan presenterade Alliansens partiledare en särskild satsning riktade till barn och unga. Här en sammanfattning av vad förslaget innebär rent konkret:

"Satsningen består av tre delar: höjt flerbarnstillägg i barnbidraget om totalt 700 miljoner kronor, en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar på 100 miljoner kronor och en förstärkt satsning på sommarskolor med 20 miljoner kronor.

 

Flerbarnstillägget höjs från och med den 1 juli 2010 med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn.

 

 

Satsningen på sommarjobben avser sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Det syftar till en kommunal hel- eller deltidsanställning som pågår i 2-8 veckor under juni-augusti. Kostnaden uppgår till 100 miljoner kronor och beräknas skapa ca 15 000 heltidsjobb.

 

 

Vad gäller sommarskolor fördubblas 2009 års satsning till 60 miljoner kronor. Det betyder att ytterligare 20 miljoner kronor skjuts till utöver de 40 miljoner kronor som redan avsatts för 2010. Sommarskolor är en frivillig undervisning som främst söks av elever i årskurs 9 som ej nått behörighet till gymnasiet."

I sviterna av den värsta internationella ekonomiska krisen sedan 1930-talet så förmår den svenska regeringen presentera viktiga satsningar. För bara ett tag sedan offentliggjordes att en tredje skattesänkning för pensionärerna ska genomföras, och nu kommer alltså en satsning på barn och unga.

En kommentar

  1. Fredrik Gustafsson

    100 miljoner i hela Sverige var lite svagt prioriterat. Med tanke på att Balticgruppen såg de akuta behovet och investerade 20 miljoner i Umeå kommun för ungdomsjobb.

    Just ja ville bara påminna om ordet inflation. När konjunkturen vänder fundera på vilka som tjänar mest och vilka som fått betala med största reallönesäkningarna.
    Er politiska lögn återspeglar sig redan på hur klyftorna ökar tydligt bland pensionärerna. Fördela skatt efter behov och håll uppe pensionsnivåerna för de som förlorat mest!

    Läs gärna om ökade pensionsklyftorna på min blogg om du vill förstå vad jag menar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.