Ny friidrottsarena snart färdig!

I dagens VF finns en fin artikel om Umeås nya friidrottsarena som ska stå färdig den 1 september. En ny utomhusarena med tillhörande läktare för publiken kommer att förstärka Umeå som idrottsstad. Umeå kommer då, utöver alla andra positiva effekter av arenan det innebär för alla aktiva inom friidrotten, kunna arrangera stora tävlingar som Grad Prix-tävling, SM m.m.

Det är en härlig känsla att se hur ett moderat förslag blir verklighet.
 
I augusti år 2006 lämnade jag in en motion på den moderata fullmäktigegruppens vägnar, med förslaget att Umeå kommun skulle bygga en ny friidrottsarena. Motionen bifölls av kommunfullmäktige – och nu ganska precis fyra år senare kommer den alltså att stå färdig!
 
Politik kan göra skillnad – i stort och smått!

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Leif

    Som icke politiker så ser man ju det som rätt absurt att det skall ta 4 år från idé till utförande. Projektet är ju trots allt inte allt för stort. Så ska vi förvänta oss att större projekt tar 8-12 år? Ja det börjar man kanske se med badhuset. Helt otroligt hur segt det går så fort politiker börjar bli inblandade. SKÄMS, gör något för dom pengar vi betalar er

  2. Urban Bengtson

    Visst, det är bra med ny friidrottsarena och särskilt klokt att lägga den vid IKSU Sportcenter och ge elit, motionärer och ungdomar närheten till IKSU-anläggningen.

    Tänk om samma klokskap politiskt får gälla 50-metersbassängen för elit, motionärer och ungdomar, då får idrotten i Umeå ytterligare ett lyft.

    Men nu håller politiken på att tränga in 50:an med äventyrsbad, mm mitt i stan utan kontakt med någon annan idrott. Olika falla ödets lotter för hur politiker i Umeå ser på sporterna. Såvida inte eftertanken till slut infinner sig och 50:an får sin bästa placering, som friidrotten, på IKSU.

  3. Pelle

    Du är väl en lustig figur?

    Nu jublar du för att friidrottsarenan har placerats vid IKSU och Universitetet samtidigt som du jublar för att ni MOT Umeåbornas önskan håller på att ”tränga” in ett badhus i centrum!

    Som skattebetalare så borde man kunna kräva lite konsekvens i era politiska handlingar och inte ett antal ”förtroendevalda” egoister som bara jublar åt sina egna ”lyckade” projekt, kom till sans när det gäller badet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.