Låt oss inte fastna i skyttegravar




En av de värsta långbänkarna i Umeå är vad som ska ske med ”Staden mellan broarna”. Det fanns en artikel i dagens VK om detta också, med anledning av gårdagens presskonferens som Alliansen höll. En av våra fyra arbetsgrupper som arbetat under några månader berörde frågan om ett nytt Kulturens Hus, och konstaterade att detta skall byggas, och ju förr desto bättre.

En engagerad diskussion/debatt pågår också kring innehållet i ett Kulturens Hus. Från moderaterna har vi sagt att vi är öppna för en flytt av nuvarande Stadsbibliotek om det skulle bli aktuellt. Den uppfattningen kvarstår.  Det är ju dock allmänt känt att det finns olika uppfattningar om detta och mycket annat. Nu senast har operan dykt upp mitt i diskussionen.

För att komma vidare med ”Staden mellan broarna” behövs det en stabil majoritet hos de politiska partierna, och det var som jag konstaterade igår på presskonferensen. Här krävs det att såväl Allianspartierna som socialdemokraterna är med på banan och kan ta varandra i hand, oavsett hur valresultatet ser ut efter den 19 september.

Man ska lära sig av erfarenheter. En erfarenhet i Umeå är att det behövs breda politiska uppgörelser om stora investeringar och projekt för att det ska kunna bli verklighet. Uppgörelser över blockgränserna kräver också kompromisser – från flera håll.

Så låt oss inte fastna i djupa skyttegravar den här gången.




Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Christer Jilder

    Håller med. Låt oss i lugn och ro diskutera olika alternativ, och framförallt se till om vi kan hitta synergieffekter för att därmed hålla nere driftkostnader. Ett bra sådant exempel var ju Sandåkern/Nolia-projektet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.