Rekordstort förtroende för regeringen

En nyhet som jag missade igår under midsommarfirandet, var SKOP-undersökningen som visade att regeringen nu når nya höjder beträffande svenska folkets förtroende för hur regeringen sköter sitt jobb.

Men det gäller att komma ihåg att det fortfarande är en bra bit kvar till valet. Den 19 september avgörs det, så det gäller att öka takten från Alliansens sida ytterligare.

Saxat från TT:

Svenska folket har rekordstort förtroende för regeringen. Det visar opinionsinstitutet Skops senaste undersökning av svenska folkets betyg på regering och opposition.
 
Nära två av tre svenskar, 64 procent, anser att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb, vilket är en ökning med sex procentenheter sedan april/maj. Färre än var femte svensk är missnöjd med regeringen, 18 procent, och tycker de gör ett mycket eller ganska dåligt jobb.
 
Bara en av fyra svenskar, 28 procent, tror att det rödgröna blocket skulle göra ett bättre jobb än den nuvarande regeringen. Vilket är en nedgång med fyra procentenheter sedan den senaste mätningen i april/maj.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.