Enparti(s)taten Umeå?
Eftersom jag varit på Kreta den sista tiden så har jag inte deltagit i de debatter som varit på bloggarna. Men ett av de mer häpnadsväckande – och fåniga – inslagen är den attack som socialdemokraterna riktar mot att det fanns moderater på Umeå Fotbollsfestival. Ja huvaligen, vad upprörande och hemskt.

Tydligen är det upprörande för ledande sossar i den här kommunen om andra politiker än de själva går på idrottsarrangemang i Umeå.

Moderaterna i Umeå har som ambition att vara där människor är. Hellre vara på torget, på ICA, Coop, Sommaren i City, idrottsevenemang eller andra arrangemang, än att sitta instängda i slutna sammanträdesrum. Några moderater besökte förra veckan Umeå Fotbollsfestival klädda i M-jackor och t-shirts – och detta har fått de lokala S-topparna att gå i taket.

Märk väl. Det delades inte ut något partimaterial eller ”propaganda” (som Lennart Holmlund kallar det) utan det var personer som hade på sig M-loggan. Men det är inte OK i Umeå tydligen. Kommunstyrelsens ordförande Holmlund (S) ska nu kontakta arrangörerna (!) för att höra deras förklaring…….

Som om inte vissa socialdemokrater brukar vara på plats på travet, Björklöven-matcher, UIK-matcher och ha på sig S-märket. Men det är skillnad beroende på vilket parti man tillhör helt uppenbart. Ska (S) i Umeå nu börja bevaka varje idrottsevenemang i kommunen, så att moderater inte släpps in om de har på sig M-märke??? S-märke går bra, men inte M-märke.

Inställningen från sossarna påminner om hur det är i enpartistater. Det ledande partiet har gräddfil och de övriga ska stoppas. Den här veckan kan jag meddela att jag ska gå och se City Beach-touren på Rådhustorget. Jag kommer att ha på mig ett M-märke eller kanske en M-tshirt. Ska Lennart Holmlund ringa upp arrangörerna och skälla om det också?

Socialdemokraterna får helt enkelt vänja sig med att de nu har konkurrens på allvar i Umeå. Det är väl kanske därför de är så upprörda.
Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Röd/grön

  Problemet var väl inte det du säger.

  Ridel gick ju ut tydligt på sin blogg att de skulle kampanja på fotbollsfestivalen. Oavsett om du delar ut flygblad lr inte så var de där i huvudsak att kampanja, varför skulle de annars anslut i grupp enhetligt klädd?

  Jag vill inte ha dessa politiska budskap på mina barns idrottsarrangemang!

 2. Lennart Holmlund

  Det var din vapendragare Edward Riedl som skrev på sin blogg minst tre gånger att ni var ute och kampanjade och jag litar på Riedl. Det handlade för mig att beskiva det ni själv sa och kampanja på iddottsebvenemang brukar man inte göra, även när man köpt matcher har det inte varit tillåtet att propagera för sitt parti. Andra evenemang hade inte jag berört, som trav där man köper en travdag och betalar för det, sedan får du besöka hur många arrangemang du vill, det var inte det jag skrev, utan det riedl skrivit på bloggen, kampanja

 3. Rabbe Sjöberg

  Jag har i många år vetat att Umeå är en liten ankdamm. Jag hade dock inte ens kunnat drömma om att den är så här liten.

 4. f.d.sosse

  Tack Anders för ett inlägg som säger det mesta.
  Men ingenting är nytt under solen så väljarna får nog vara beredda på mer av ”Holmlunds karameller”. En följd av att de nuvarande ledarna inom arbetarerörelsen förvandlat hela SAP till ett uddlöst måndagsskämt någonstans i periferin.

 5. Stig V

  Välkommen hem Anders var trocaderon lika god på Kreta som på Lottas?

  Har du bränt dig mycket solen – jag tycker det verkar så när du på din blogg försvarar ett lågvattenmärke i modern politiks historia utfört av Edward ”den stora”.

  Kommer inte på när någon högerorganisation använde barn och ungdomar för sin propaganda sedan mitten på förra seklet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.