Nu eller aldrig – Staden mellan broarna

Har just varit på en spännande presentation av Baltics tankar kring utvecklingen av "Staden mellan broarna".

Från moderaternas sida i Umeå är vi mycket positiva till förslaget som presenterats, även om det än så länge är idéer och volymstudier på hur området kan utvecklas, så ligger det helt i linje med vad vi och många andra har efterfrågat.

Hotell, saluhall, butiker, restaurang, uteserveringar, Vinterträdgård, och inte minst – stora utrymmen för sådant kopplat till kultur. Från moderaternas sida har vi sagt att Stadsbiblioteket skulle kunna vara ett alternativ, men vi är öppna att diskutera allt förutsättningslöst för att komma till skott och hitta en stabil majoritet för vad ett Kulturens Hus skulle innehålla.

Men det börjar bli ont om tid, om projektet ska kunna bli färdigt till 2014. Det känns verkligen som nu eller aldrig för Staden mellan broarna.

Politiskt ställningstagande – om vad kommunens engagemang i området ska vara- måste komma under hösten, för att det ska kunna finnas någon rimlig chans att hinna.

Baltic har kommit med spännande, realistiska och genomtänkta förslag. Nu måste de politiska partierna svara upp mot detta!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.