Jobben den viktigaste frågan för unga

I dagens VK kan vi läsa om hur förstagångasväljarna i Umeå ser på valet. De allra, allra flesta ska rösta även om många fortfarande är osäkra på vad. Den enskilt viktigaste politiska frågan är jobben.

Det bådar gott. Alliansen och nya moderaterna har ju i främsta rummet vår jobbpolitik. Arbetslinjen ska värnas och politiken ska syfta till att alla människor ska ha ett jobb att gå till. Målet är full sysselsättning. Specifikt för unga så har vi gjort betydande satsningar, både på utbildningsplatser och åtgärder riktade mot unga med bl.a. en jobbgaranti. Alliansregeringen har också gjort det billigare att anställa unga under 26 år genom en halverad arbetsgivaravgift, vilket dessvärre de rödgröna vill ta bort.

Nu har vi 18 dagar kvar till valet. Striden står om jobben. Skiljelinjen står om synen på arbete. Alliansen är en garant för att det ska löna sig att arbeta. Och för att det ska vara billigare att anställa unga.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.