Helgen, Pride och facebookröstning

I fredags deltog jag och min fru på en trevlig tillställning på Scandic Plaza – Umeå Pride Charity Dinner. Tal hölls av bl.a. landshövding Chris Heister, centerpartiets Mattias Larsson och jag själv. Det är viktigt att i alla sammanhang lyfta frågan om alla människors lika värde. Vi ska ha lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Jag var glad över att ha blivit inbjuden till arrangemanget och för mig var det självklart att ställa upp. Tyvärr kunde jag dock inte gå med i Pridetåget, och vara med i den efterföljande debatten på lördagen men jag hade tur då min partikollega Edward Riedl kunde hoppa in med kort varsel och ta min plats.

 

Facebook-valet är ju ingen riktig röstning!!

Ett samtal som dök upp under fredagen, som jag tycker är oroande, är att det tydligen finns de som tror att Facebook-applikationen "Riksdagsvalet 2010" – som många har röstat i – också innebär att man har röstat på riktigt. Så är det ju inte!!!

Nu har jag under helgen hört åtminstone tre personer som tror att de har röstat, bara för att de på facebook har deltagit i röstningen. Men det är ju mer som en opinionsmätning och får inte förväxlas med det riktiga valet.

Du röstar i en förtidsröstningslokal eller i en vallokal. Du kan INTE rösta via internet och facebook.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.