Bara 3 av 10 medlemmar i LO är numera positiva…..

Kanske dags för LO-ledningen att klippa av banden till Socialdemokraterna nu? De har ju inte medlemmarnas stöd i att pumpa in alla dessa kampanjmiljoner.

Rimligen borde LO-medlemmarnas avgifter kunna användas till bättre saker än att bedriva valrörelse och politiska kampanjer för socialdemokraterna? När bara 30% av deras egna medlemmar tycker det är vettigt är det väl dags att en gång för alla avsluta detta kapitel.

 

Saxat från vk.se:

Svagt stöd för LO:s stöd till S

LO:s bidrag till Socialdemokraterna har svagt stöd hos LO:s medlemmar. Bara tre av tio vill ha kvar det, skriver LO-Tidningen.

Tidningen har låtit Sifo fråga medlemmarna om LO enbart ska stödja Socialdemokraterna. 49 procent svarar nej, 30 procent svarar ja och 21 procent vet ej. Nej-sägarna är delade. Några vill stödja även andra partier, några vill inte stödja något parti alls och en mindre grupp har ingen åsikt.

Källa: TT

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    Dags att skaffa nya glasögon? Du påstår att 49% av de tillfrågade anser att LO inte ska stöja socialdemokraterna, medan det som står i artikeln är att 49% anser att LO inte ENBART ska stödja socialdemokraterna, utan ÄVEN andra partier. Att ett enda litet ord som ”enbart” kan göra så stor skillnad.. Läs om, läs rätt: http://blogg.vk.se/alejandro/2010/11/05/fortsatt-stod-for-socialdemokraterna-inom-lo-kollektivet-196390

    Hoppas du har en stor och bred skorsten, då jag skickar nya glasögon till dig med jultomten.

  2. RWR

    Anders: Helt korrekt det finns inte mandat för en enögd partipolitik längre!

    Alejandro: Det står klart och tydligt att det är 49% som vill bryta den socialdemokratiska hegemonin! Du har 1,1 % kvar innan ditt luftslott rasar;)

    Faktum är att endast en 3:e del av medlemmarna vill ha det som i dag! Med socialdemokratisk partipiska! Din ansträngning kommer att bli lika lyckad som Gorbatjovs Perestrojka och Glasnost.

    Det intressanta är inte hur det ser ut just nu utan trenden! Frihet kommer även för proletären…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.