Förtroendet för kungahuset större än någonsin!

I Expressen kan vi idag läsa att det svenska folkets förtroende för kungahuset är större än någonsin. Demoskop gjorde undersökningen igår, för att se eventuella konsekvenser av den omtalade skandalboken om kungen.

Men några negativa effekter gick inte direkt att se. Lite lägre siffror för kungen, men rekordstarka siffror för kungahuset som sådant. 

Det är i sig ett mycket positivt betyg till det svenska folket, som helt uppenbart inte gillar att man försöker smutskasta kungen med anonyma påståenden och ryktesspridning om saker som evenutellt då skulle ha inträffat för 20-30 år sedan.

Anonym smutskastning är inte trevligt. Vare sig det sker i böcker eller på nätkommentarer.

Och boken? Nej, den tänker jag verkligen inte läsa.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. mattias

  varför kan man inte kritisera kungen? Varför kommer du inte läsa boken? Är övertygad om att du läst den om den handlat om Olof Palme eller Göran Persson…vad är skillnaden? Jo, att vi valt dem till dess position…kan du förklara för mig på vilket sätt tronföljden är demokratisk och hur det tillhör ett modernt demokratiskt samhälle? Varför är kungen inte tillåten att framföra kritik gentemot? Har alltid undrat varför människor så blindt försvarar honom och monarkin…kan du ge mig ett bra svar tack??

 2. Anders Ågren

  Svar till mattias (2010-11-07 08:06)
  Jodå Mattias, visst kan man kritisera kungen. Men att bara sprida anonymt skvaller om hans privatliv är i mina ögon rent motbjudande. Skulle aldrig falla mig in att köpa en liknande bok om Olof Palme eller Göran Persson heller för den delen. Av den enkla anledningen att det är så fruktansvärt lågt. Smutskastning och spridande av anonymt skvaller är inget att uppmuntra.

 3. Jan

  Du som är utbildad lärare och kan källkritik. Boken har källor som bedöms som trovärdiga av jurister och förlaget välkomnar en domstolsprocess. Hur kan du så säkert säga att det är ryktesspridning, du som inte läst boken? De flesta tolkar kungens egen kommentar till boken som att åtminstone en del allvarliga saker är sanna eftersom han pratat med familjen om det men att de bestämt sig för att vända blad och gå vidare. Den kommentaren är ju verkligen inte någon dementi, liksom att de inte stämmer. Få böcker har sålt lika mycket på en dag i Sverige, visst vill vi läsaFAKTA om kungens dåligheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.