Man ska inte lägga sig i andra partiers nomineringar

Det finns en gyllene regel inom politiken, en oskriven lag, nämligen den att man ALDRIG lägger sig i andra partiers nomineringar. Detta är en självklarhet och finns i alla politikers och partiers ryggrad.

Korrigering. Det borde ha varit en självklarhet. Det borde finnas i alla politikers ryggrad. Men inte hos socialdemokraterna i Vilhelmina tydligen.

Det som har hänt i Vilhelmina, där socialdemokraterna lägger sig i Allianspartiernas nomineringar och aktivt röstar på en annan kandidat för att bli av med Maria Kristoffersson strider mot alla "uppförandekoder" inom det partipolitiska livet och är inte under några omständigheter okej.

Ett skamligt beteende.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. Mikael Fjällstedt

    Var det inte så att Alliansen nominerade två personer den ena var Maria Kristoffersson C och den andra Lars Eliasson FP. Vi Socialdemokrater röstade på den från Alliansen vi hade störst förtroende för.

  2. Anders Ågren

    Svar till Mikael Fjällstedt (2010-11-14 13:32)
    Vad jag vet så nominerades Kristoffersson av Allianspartierna, och sedan föreslog Eliasson sig själv. Men hur som helst så borde socialdemokraterna ha avstått från att rösta, just för inte lägga sig i andra partiers nomineringar.

  3. Anders Ågren

    Svar till Mikael Fjällstedt (2010-11-14 16:41)
    Så hade man gjort i resten av Kommun-Sverige. Eftersom det är en hederssak att INTE lägga sig i andra partiers nomineringar. Men ni har helt uppenbart en annan syn på saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.