Inget PR-jippo

Nu pågår eftervalsdebatten för fullt inom socialdemokraterna – vilket vägval ska partiet göra och vilka personer ska leda (S) under kommande år? Vissa pekar på moderaterna och hur vårt parti under Reinfeldts ledning lyckades gå igenom en kris och komma ut betydligt starkare. Men samtidigt framförs de S-synpunkterna parallellt med kommentarerna att "Nya moderaterna" egentligen var/är ett PR-jippo. Skickligt genomfört förvisso, men ändock ett PR-jippo…

Just den uppfattningen bäddar för ett stort misslyckande för de sossar som verkligen tror att det förhöll sig på det viset. För det som skedde inom moderaterna efter valet 2002 var en genomgripande "kulturrevolution" inom partiet, på alla nivåer, där politiken också förändrades i grunden på många områden. Om man inte erkänner det faktumet, så kan man inte heller förstå framgången för moderaterna under Fredrik Reinfeldts tid.

Av SVT:s stora valundersökning år 2010 kunde vi utläsa att moderaterna numera är det stora arbetarpartiet. Vi är det största partiet bland dem som arbetar, och största parti bland TCO- och SACO-medlemmar.

Vi moderater fortsätter nu att utveckla vårt parti, och ansträngningarna att göra partiet bredare och ett parti för alla i samhället fortsätter under kommande mandatperiod.

Nya moderaterna är inget PR-jippo, och det kommer att visa sig även i valet 2014.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.