(M) starkt framåt i Västerbotten, enligt SCB

Enligt SCB:s stora partisympatiundersökning för november 2010, nedbrutet på valkretsarna, så är det bara en förändring jmf med maj-mätningen som är statistiskt säkerställd i Västerbotten – och det är att moderaterna ökar från 15% till ca 23%.

På riksplanet är numera Moderaterna det största partiet. En annan opinionsundersökning kom förövrigt idag, vilken visade att (S) fortsätter tappa och nu ligger på rekordlåga nivåer.

I Västerbotten är det fortfarande rött, men det gläder mig – som länsordförande – att moderaterna går framåt även här. 23% är en rekordstark nivå för vår del och det är positivt att de moderata framgångarna fortsätter i länet. Jämfört med i maj så har vi ökat ca 8%. I valet för tre månader sedan lyckades vi få två riksdagsmandat och nu är siktet inställt på ännu bättre resultat i valet 2014.

Så här blev resultatet i SCB för Västerbotten:

M (22,8) , C (5,7). FP (3,8), KD (3,8), S (40,5), V (7), MP (13,3), SD (1,3)

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.