Seger för Alliansen i SKL!!

Med spänning har Kommun-Sverige inväntat räkningen av ombuden till valkongressen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Dessa ombud utses av landets alla landstings- och kommunfullmäktigeförsamlingar, och igår räknades rösterna samman.

Förhandstipset var att det skulle bli mycket jämnt, men att det möjligen lutade åt rödgrön seger. Socialdemokraternas Lars Stjernkvist tog i söndags ut segern i förskott när han på debattplats i Aftonbladet utropade de rödgröna till segrare. Pinsamt nog beskev han också hur socialdemokraterna nu skulle använda sig av SKL som ett sätt att vinna opinionen i landet under kommande år. Trots att SKL representerar alla kommuner och landsting i Sverige – blåa som röda…

Men han hade alltså fel.

Alliansen vann! Socialdemokraterna och övriga rödgröna hade tagit ut segern i förkott, och när alla röster var räknade visade det sig att Alliansen fortsätter ha ledningen över SKL de kommande fyra åren.

Det ska bli särskilt intressant att åka ned på styrelsemöte med SKL i Stockholm nästa vecka och höra hur man pratar från de rödgröna efter att förlusten nu är ett faktum.

För nu kan SKL fortsätta vara en intresse- och förhandlingsorgnaisation för hela Kommun-Sverige, istället för att förminskas till en kamporganisation för en tilltufsad socialdemokrati.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.