Framtidens Umeå

Vid fullmäktigesammanträdet nu i augusti kommer vi att fatta beslut om ny fördjupad översiktsplan för Umeå, och fördjupning för de centrala stadsdelarna. Siktet är inställt på kommunens utveckling till 2030, men med utblickar även mot år 2050.

I översiktsplanen tar vi ställning till strategiska planeringsfrågor som markanvändning, bostadsbyggande, handel, trafikstrategi, parkeringsstrategi, kulturmiljöer etc.

Till grund för strategierna är visionen om en befolkning på 200 000 invånare senast år 2050. Tanken på den ambitonshöjningen väcktes först av oss moderater vid ett KF-sammanträde hösten 2007 och jag är mycket glad över att vi numera har politisk enighet kring detta.

Tillväxt, förtätning, bygga på höjden – allt detta finns med i förslaget till ny översiktsplan.

Arbetet med ny översiktsplan har pågått i fyra år. Beslut tas den 29 augusti.

 

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar gällande utbetalningarna av försörjningsstöden sker god tid innan dagarna 28, 30 och 31 – då bland annat autogiro dras på kontot?

  2. Krister Klermalm

    Vill du att kommunerna ska ta sitt ansvar för sitt handlande kring försenade utbetalningar att kommunen står för alla extra utgifter, kostnader etc – oavsett vad för faktura som gäller i normen eller inte – av följden av detta?

  3. Krister Klermalm

    Utbetalningsdag är inte reglerat. Har du sett detta reglemente så vill jag se den. För finns den varför utbetals inte ändå försörjningsstödet i god tid för autogiro även så jag ansökt själv i god tid att dem ska hinna med det.

  4. Krister Klermalm

    Ska den folkbokförda Kommun ska kunna neka en försörjningsstöd bara för att du vistas i en annan kommun av en låg elräkning för att ha umgänge med barnen eller/och söker jobb?

  5. Krister Klermalm

    ”Arbetslinjen” och jobbskatteavdragen går så bra att diskutera om, inte om rättsäkerhet för medborgarna i välfärdsystemen. Så ni tycker att det är okej att en kommun eller myndigheter kör över personen till en ekonomisk kärv situation. Var är era satsningar någonstans kring att skärpa lagen mot brottslighet. När ni tillåter sådant som de frågor jag ställde här nedanför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.