SKL-kongressen på fm – Umegalan ikväll

Är som bekant nere på SKL-kongressen i Norrköping. Igår gästades vi bl.a. av vice statsminister Jan Björklund. Debatterna och voteringarna pågick in i det sista i går, och förbundsstyrelsens förslag har hittills vunnit bifall. Alliansen är större än de rödgröna och även om SKL representerar alla kommuner, regioner och landsting så är det naturligtvis politiska skiljelinjer i vissa frågor. Detta märks också i voteringarna, men då har Alliansen vunnit. På bilden närmast kameran syns delar av delegationen från Västerbotten.

Har på nätet kunnat läsa delar av VK:s granskning av näringslivsservice, representation m.m. Massmedia ska granska hur skattebetalarnas pengar används, så det är ju precis som det ska vara.

Däremot kan man ju fundera lite på hur VK försöker vinkla "nyheterna". Vad jag förstår så har man inte hittat några fel eller oegentligheter överhuvudtaget. Och det är ju i så fall positivt och bra.  Men ändå slås det upp som att det är något fel någonstans. Men kommunen har ett fastställt regelverk och näringslivsservice har inte brutit mot detta. Så vad är nyheten? Utöver att VK själva tydligen hade faktafel i artikeln.

Det ingår i näringslivsservice uppdrag att nätverka, knyta kontakter och träffa såväl företagare som andra aktörer – privata och offentliga. Ibland vid luncher, ibland på fika, ibland på middagar.Är det då konstigt att ledande politiker är med i vissa av dessa träffar? Nej, självklart inte. Ofta vill de (företagare, etablerare och andra aktörer )nämligen träffa dem som bestämmer. Vi ställer upp i den mån vi hinner.

Avslutningsvis kan jag berätta att jag, Lennart Holmlund m.fl. lämnar SKL-kongressen lite tidigare idag för att hinna tillbaka till Umegalans andra akt ikväll. Ni kan läsa om UMEGALAN 2011 här. Antar att VK skriver om detta som något suspekt också. Men för mig är det självklart att de ledande kommunala företrädarna ska delta vid Umeås egen näringslivsgala.

Det ingår nämligen i vårt uppdrag som ledande förtroendevalda. Att representera och företräda kommunen.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.