Moderaterna (34,7%) – Socialdemokraterna (23,9%)

Idag kom ytterligare en mätning, från Novus, som underströk krisen för (S). Den är dock gjord före Löfvens tillträde som partiledare. Här ett textklipp från Sveriges radios hemsida:

"Socialdemokraterna tappar ytterligare och är nere på 23,9 procent, en bottennotering för partiet i svensk väljaropinion.
 
Vid förra sammanställningen i december hade socialdemokraterna stöd av 25,3 procent, alltså en minskning med 1,4 procentenheter. Det skiljer mer än tio procentenheter mellan socialdemokraterna och Moderaterna som i januari får stöd av 34,7 procent av väljarna.
 
Kristdemokraterna minskar ytterligare: i december hade de stöd av 3, 9 procent av väljarna, i januari har stödet minskat till 3,6 procent. Kristdemokraterna hamnar därmed under spärren för att komma in i riksdagen för tredje mätningen i rad.
Vänsterpartiet däremot går uppåt, i december hade partiet stöd av 6 procent av väljarna medan januarimätningen visade en uppgång till 8,4 procent av väljarstödet.
Siffrorna kommer från Novus, som sammanställt resultaten från de fem största opinionsinstituten för Ekots räkning."
 
Men nu när partiledarvalen är avklarade i flera partier, så kanske vi kan få tillbaka fokuset på politiken och sakfrågorna. Valet är i september 2014 så det finns gott om tid för alla partier att klargöra ståndpunkter i fråga efter fråga.
 
För oss moderater är JOBBEN den viktigaste frågan. Fler jobb, och inte att dela på befintliga nota bene.

 

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Karin

  Synd bara att det aldrig kommer uppmätas sådana siffror för Moderaterna i Umeå (och inte i nästa riksdagsval heller) 😛

 2. Marian

  Hur många som stöder partierna eller inte är väl betydelselöst egentligen. Det viktigaste är väl ändå Vad man gör, eller ? Hörs !

 3. Anders Ågren

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-01-29 16:19)
  Slutatsen i mitt inlägg var det faktum att nu när alla partier har löst sina interna stridigheter så kan vi – inklusive massmedia – lägga det bakom oss, och blicka framåt. Och fokusera på politik.

 4. Anders Ågren

  Svar till Karin (2012-01-30 02:21)
  Vi jobbar oss uppåt. Steg för steg 🙂 Men å andra sidan – vem trodde för tio år sedan att Moderaterna på riksplanet skulle kunna bli större än Socialdemokraterna. Nu är vi där! Ska bli spännande att se utvecklingen i Umeå, för alla partier, de kommande valen.

 5. Anders Ågren

  Svar till Marian (2012-01-30 02:44)
  Jodå, men för att kunna göra något så krävs det också att du har ett stort stöd. Ju större stöd, desto mer kan du påverka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.