Enad Allians mot en splittrad opposition

I söndags var det partiledardebatt på Agenda SVT2. En mycket efterlängtad sådan, och debatten fick också bra tittarsiffror. Socialdemokraterna har sedan partiledarbytet gjort ett dramatiskt uppsving i opinionen, ca 10% uppgång, trots att man i sak inte har ändrat politik.

Stefan Löfven har kunnat undvika tala konkret politik, men ändå vunnit framgång i opinionen. Jag har för mig att det såg ut på samma sätt för Mona Sahlin när hon blev partiledare. Så länge man inte behövde prata konkreta frågor gick det bra.

Därför är det ju glädjande att det äntligen blev en debatt. Svenska folket förtjänar att se och höra vilka ståndpunkter som partierna har. Och vilka politiska alternativ det egentligen finns i svensk politik.

I partiledardebatten blev jobben den viktigaste frågan. Regeringens inställning om att alla jobb behövs och att göra det mer lönsamt att arbeta stod emot en splittrad opposition. Alliansen har ju faktiskt minskat utanförskapet och vill fortsätta kampen mot arbetslösheten. Arbetslinjen står i centrum. Men vad vill egentlgien oppositionen? I debatten såg vi fyra oppositionspartier – S, V, MP och SD – som alla sprang åt olika håll och hade olika besked. Deras enda besked där de var överens var att kostnaderna på att anställa unga ska höjas.

Så var det något som var tydligt efter debatten var det att de "rödgröna" inte längre existerar som politiskt alternativ i svensk politik.

Ett viktigt besked.

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Max

  Jag vet inte vilken verklighet du lever i, men det är inte densamma som resten av landet.

  Det enda jag såg i partiledardebatten var hur Reinfeldt började svettas och skrek ”SKATTESÄNKNINGAR!” så fort någon sa emot honom, medan övriga allianspartier stod och drog i hans kjolar utan att våga säga emot diktatorn. På andra sidan startfältet stod några sakliga ledare som försökte få en syl i vädret kring Reinfeldts konstanta gastande om skattesänkningar och andra uppfunna framgångar.

 2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Ja, antagligen väljer man att se och höra det man vill se och höra! Jag såg en allians utan framtids politik, en allians som vill fortsätta så som de hittills gjort och öka på arbetslöshet och inkomst klyftor! Jag kan verkligen tycka att alliansens politik är slätstruken och trist, och jag kan verkligen inte se hur ökad förmögenhet för redan rika ska få samhällshjulen att snurra!
  Att S, V och MP för fram sin egna partipolitik tycker jag är helt riktigt! Sedan blir det ju beroende av folkets röster som gemensam politik tas fram!
  Det är en mer demokratisk väg än att som alliansen, låta Moderaterna ”äta upp” de andra pertierna!

 3. lf

  Ja,du tar som vanligt stora ord i din mun, för övrigt inte ovanligt inom moderaterna.
  Vem har sagt att inte jobben behövs?Men jag förstår vad du menar.Sjuka och arbetslösa är parasiter på moderaternas samhälle.En som mistat benet får ingen sjukpenning och är fullt arbetsför enligt era(arbetsförmedlingens) regler,oavsett var han bor.Det måste vara frustrerande att vara oberoende läkare idag,de har ingenting att säga till om.Vilket hån och vilken humanitet.
  Jag tror nog i detta läge du skall vara försiktig att döma ut de rödgröna.
  Om, som det ser ut och varit en längre tid att KD inte kommer över 4%.Vad gör du då Anders Ågren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.