Mer flexibelt balanskrav på gång

Kommunsektorn har genom åren haft synpunkter på hur stelbent balanskravet i gällande lagstiftning fungerar. Regeringen har nu lämnat en lagrådsremiss som innebär att kommuner och landsting ska få ökade möjligheter att utjämna resultatet mellan åren.

Själv sitter jag i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och det här är något som välkomnas av alla partier i kommun- och landstingssektorn. Förslaget är mycket bra och ger större möjligheter för kommuner och landsting att arbeta med långsiktiga och stabila planeringsförutsättningar. Det skulle innebära att våra landsting och kommuner därmed får ökade möjligheter att spara i goda tider för att kunna använda dessa medel när ekonomin är sämre.

Tummen upp!
 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.