Umeå Fotbollsfestival 26-29 juli

Så har det blivit dags för Umeå Fotbollsfestival igen. Bilden ovan är från förra årets upplaga av fotbollsfestivalen på Nydalaområdet när vi var där och tittade. Då deltog hela 353 lag.

Det är en av Sveriges största fotbollsfestivaler. Tidigare undersökningar har visat på stor betydelse för handeln och besöksnäringen under dessa dagar – helt klart är det ett av de viktigare arrangemangen i Umeå under året.

Det är ett mycket proffsigt arrangemang, och det är väldigt kul att vara där och se så många engagerade spelare, tränare, föräldrar och funktionärer på plats. En viktig festival för hela Umeå – besökarna är rekordmånga och det innebär också ett viktigt tillskott för affärer, restauranger och hotell i staden.

Vi ses på fotbollsfestivalen!

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Thomas Liljedahl

    Hej Anders.
    Ja, visst det är roligt att det blir ökade besök och handel. Själv gläds jag ännu mer åt den långsiktiga samhällsbyggande effekten av de positiva kontakter och förtroenden som skapas. Barn och ungdomar som får sina första intryck av omvärlden på ett positivt sätt. Det sätter sig lätt och ger hopp för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.