Håhåjaja

Ser att Lennart Holmlund (S) på sin blogg ondgör sig över att regeringen nu satsar mycket på område efter område i den kommande budgetpropositionen. Han förstår inte var alla pengar kommer ifrån. Haha, ja vad ska man säga? Holmlund är lätt att förutsäga i det här fallet. Regeringen gör alltid fel, oavsett vad man föreslår.

Han har ägnat flera år till att på sin blogg skrika ut att regeringen är passiv och inte gör något. Nu när regeringen satsar betydande summor på forskning, utbildning, åtgärder mot ungdomsarbetslöshet, infrastruktur, och annat viktigt (dessutom exakt sådant som socialdemokraterna har efterfrågat) så är det inte bra heller. Trots att det är satsningar som även kommer att komma Västerbotten till del. Han verkar heller inte ha noterat att regeringen går in och stöttar kulturhuvudstadsåret.

Tråkigt att man inte kan höja sig lite i den politiska debatten och se det positiva. Så brukar vi moderater resonera i lokalpolitiken i Umeå: När vi moderater får igenom frågor som vi har drivit i flera år, så tycker vi att det är positivt. Vi gör tummen upp, då det är förnuftiga beslut som gynnar Umeå och umeborna. Men om vi skulle hålla på som socialdemokraterna och Holmlund, så skulle vi istället gnälla som bara den – även om vi får igenom våra egna förslag. Och detta bara för att vara EMOT. Att säga nej, nej, nej – även om det är bra beslut som antas.

Är det ett vettigt sätt att agera politiskt?

Nej, jag tycker inte det. Men för mig är resultaten det viktiga – sakpolitiken – och då är det inte fel att vara pragmatisk. Särskilt när den egna politiken får ett mycket bra genomslag.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ove f

    Alliansen gör bort sig dag för dag läste att var 10:e
    ungdom 15-25år varken arbetar eller studerar då kan man fundera var pengarna far eftersom deras sk. satsningar på utbildningar verkar gå upp i rök.
    Vi har den lägsta siffran av alla OECD-länder säger årets upplaga av utbidningsrapporten, Folkpartiet och
    alliansen har misslyckats som vanligt pga.svagt ledarskap inom fyrklövern det är definitivt dags att byta regering.
    Sverige satsar en hög andel av sin BNP på just utbildningar 7,3% medan snittet i OECD ligger på 5,8%
    Den alliansregering som vi har idag kan vi såga av vid anklarna, ett gäng nollställda individer med en tupp och restrerande höns, min lilla dotter skulle kunna ta över som statsminister med en enkel ramsa
    ” Verb är något som man gör springa cyckla eller kör ”.
    Inte ens detta skulle allians för Sverige klara av, sedan har vi borg och A-kassan det talar sitt klara språk hur ska dom klara det då, enkelt det gör dom inte arbetslösheten har ökat och Reinfeldt lovade att
    avgå i tv om han inte kunde sänka arbetslösheten, det
    är dags för Reinfeldt att ställa sin plats till förfogande och AVGÅ.

  2. lf

    Vilken sanslös blogg.
    Socialdemokraterna har bedrivit en nej politik i Umeå.Då skulle väl Umeå inte finnas på kartan.
    Tala om att försöka fiska röster.
    När vi i Umeå får igenom frågor då är det positivt.Menar du på allvar att du skulle fått igenom mera än den sittande styrelsen.
    Du kan höja dig till en nivå över de politiska gränserna, gör det då och ta din kollega Riedel med dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.