På väg hem till Umeå och efterlängtad invigning

Sitter på Arlanda Express på väg ut till Arlanda. Ska bli skönt att snart vara hemma i Umeå igen, efter några dagar i Stockholm. Vädret i huvudstaden är fint så jag hoppas att det är något liknade norrut.

Har under min vistelse hunnit med såväl styrelsemötet med SKL, träff med den kommitté som ser över moderaternas regelverk för nomineringar, samt överläggningar internt med moderater och Allianskollegor. En extra bonus var att jag hann besöka Expressens "Bar & Politik" som de arrangerar på Hilton. Igår debatterade bl.a. finansminister gAnders Borg med sin S-motståndare.

Nu är det bara att åka hem och ladda om. Imorgon är det den efterlängtade invigningen av Norra och Östra Länken av ringleden. Ännu ett exempel på vad Alliansregeringens satsningar har inneburit för Umeå och vår region.

Äntligen!

En kommentar

  1. TC

    Att ni placerade en fyrfilig E4 med så relativt höga hastigheter rakt genom de Östra stadsdelarna intill de stora bostadsområdena utmed Kolbäcksvägen och intill Nydalasjöns rekreationsområde, är nog det sämsta och mest miljöskadiga beslut ni någonsin tagit i Umeå! Till och med sämre än det absurda beslutet att placera det minimalistiska äventyrsbadet och simarenan utan hoppbassäng på grusplanen vid Vasaplan där det inte finns plats att bygga ut badet för att möta det framtida behovet från en växande befolkning i Umeå, och som inte ens har parkeringsplatser o ingenstans för lagbussar och knappt ens cykelställ, och trots att det är direkt farligt för barn att själva kunna cykla in till centrala stan där det inte ens finns en gång- o cykeltunnel i korsningen mellan Kungsgatan o Östra Kyrkogatan! Att flytta utsläppsproblemen från relativt obebodda centrala Umeås smala ”midja” till de stora bostadsområdena utmed Kolbäcksvägen är bara ett sätt att flytta problemen från mätstationen i centrala stan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.