Skattechock riktad mot de unga

I fredagens Folkbladet hade jag och Elisabeth Svantesson (M), ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, nedanstående replik införd. Läggs som vanligt ut här på bloggen:

 

Skattechock riktad mot de unga

Svar till Ylva Johansson och Lennart Holmlund, båda (S), 2/11. Under en ekonomisk kris med det största BNP-raset vi sett i Sverige sedan depressionen har Alliansens politik lett till att över 200 000 fler idag arbetar i Sverige än 2006. Det samlade utanförskapet har under samma period minskat med runt 200 000 personer. Detta visar att en tydlig arbetslinje kombinerad med en ansvarsfull ekonomisk politik ger resultat.

Socialdemokraterna vill höja beskattningen av svenskarna med 30 miljarder i sin skuggbudget – och skriver sedan till oss att man vill satsa på riktiga (man antyder att jobb i ex. restaurangnäringen inte är riktiga) jobb. Det är inte seriöst. Drygt 14 miljarder av skattehöjningarna S föreslår kommer i form av höjda sociala avgifter för unga. Man riktar alltså skattechocken mot den grupp som redan har en allt för svag ställning på arbetsmarknaden. Hur leder högre kostnader för arbetsgivare i Umeå som anställer unga till fler ungdomsjobb i staden, Johansson och Holmlund?

Tillsammans med de övriga allianspartierna gör vi viktiga framtidsinvesteringar för fler jobb i Umeå och Sverige. I den investeringstunga Alliansbudgeten märks satsningar på bland annat infrastruktur, forskning och innovation och förbättrade villkor för landets företag. Samtidigt fortsätter våra insatser för att sänka trösklarna och skapa ännu fler vägar in på arbetsmarknaden, inte minst för unga. Så kan vi få vind i seglen när den ekonomiska krisen i vår omvärld avtar.

Anders Ågren (M), kommunalråd i Umeå

Elisabeth Svantesson (M), ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott
 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Bara en liten kort kommentar till din blogg. Ven antyder att jobb inom restaurangbranchen inte är riktiga jobb? Jobben i sig är nog allt riktiga. Vad ni har gjort är att ni har fört över gigantiska belopp från skattebetalarna (socialisering?). Pengar som enligt olika utredningar inte kan tillskrivas några nya jobb.

  2. Greta

    Sossarna avser bara se till att rätta til erat slösaktiga beslut där ni gav sänkt arbetsgivaravgift även till unga som redan hade en fast och trygg anställning! Erat beslut var åldersdiskriminiering, och erat syfte verkar inte alls ha varit att hjälpa ungdomar utan enbart ett sätt att ge ännu mer pengar till företagsägarna! Varje vår tillkommer en hel årskull med nya arbetssökande från skolorna, så ungas arbetslöshet kommer alltid vara större i statistiken trots att de är den grupp som har det lättast att få ett jobb!
    Det bästa sättet att minska arbetslösheten vore ifall ni tar bort den gigantiska bestraffning, låneskuld, som alla studenter drabbas av, för det är omänskligt att studenter förväntas ha råd med mat och hyra… på mindre än 3000 i månaden eller LÅNA för att ens ha råd med MAT varje månad! LÅNA till MAT är ju så extremt omänskligt att ingen grupp i samhället idag borde tvingas LÅNA för att ens kunna ha råd med MAT!
    Alliansens politik har misslyckats, och frågan är hur mycket arbetslösheten kommer ha ökat med er jobbpolitik vid nästa Riksdagsval!
    Det finns många lösningar för att helt eliminiera arbetslösheten och utanförskapet, men tyvär så är dagens politiska pampar mer intreserade av att administrera dagens nästan hundraåriga föråldrade systempolitik istället för att våga tänka nytt! Det måste införas en maxgräns på 3 mandatperioder för att ständigt få in nytänkare i politiken medan vänskapskorrumperade yrkespampar, du är snart en av dem, försvinner!

  3. stefan

    Nähä – men du anser att ett inlägg som det här är seriöst!? Lögner och trixande med statistik är visserligen inget nytt från er sida, men nu får ni väl ändå för f-n ge er! Ni har ingen arbetslinje! Ni har ju inte ens en politik!
    Räknar ni FAS 3:arna som varande i ”utanförskapet” eller inte? Det finns väl inga som är mer utanför än dessa stackare! Och FÖRSÖK bevisa för mig att det är eran s.k politik som ”lett till att över 200 000 fler idag arbetar i Sverige än 2006.” Vilket i sig inte är något nytt – att det blir fler i sysselsättning för varje år alltså… Kan du säga något år när det varit annorlunda???? Fånigt att ens ta på sig äran för något som mer eller mindre sker per automatik. Att personer i ”utanförskapet” minskat ger jag heller inte mycket för. Exakta siffror på det, tack!!! Och dessa ska komma från oberoende källa, och inte från någon moderat utredning.
    Sedsan ljuger du (som vanligt) igen. Källhänvisning till VAR (S) ens antyder att jobb i restaurangnäringen inte är ”riktiga jobb”!!!! Dina tolkningar duger INTE som bevis! Skattechock!!?? Förklara för (enfaldiga) lilla mig vad du menar. Du kan också passa på att förklara för alla som ev. läser din blogg vad sociala avgifter är för något!? Vilka pengar är det – och vad går dom till???

  4. Grethel

    Lennart Holmlund är ingen garant för att inte köra ned i vänsterdiket. Han har ju på sistone vikt sig totalt för Rättvisepartiet eller ”hoppat i säng” med Rättvisepartiet som någon uttryckte det och det är helt häpnadsväckande, men inte så konstigt egentligen. För det ironiska är att medan alliansen i Umeå lierar sig med Miljöpartiet för att vinna valet så lierar sig vänstern med rättvisepartiet som blir vågmästare och får styra stan (som i fallet med nydalastugorna). Sug på den karamellen, det är stort problem för Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.