Direktflyg till bl.a. London och Paris

Umeå Airport stärker hela tiden sin ställning. I år fortsätter den mycket positiva resandeutvecklingen och resenärstillväxten är fem procent i år. Därmed är flygplatsen en av de allra snabbast växande i Sverige.

Flygplatsen har en synnerligen strategisk betydelse för Umeås fortsatta tillväxt. Vi moderater är mycket nöjda med att vi fått politisk enighet (det krävde medfinansiering av kommunen och Region Västerbotten) om den nyligen påbörjade större ombyggnation, vilken syftar till att öka kapaciteten samt förbättra atmosfären för resenärer. Numera finns även möjligheten för resenärer att färdas med elbuss mellan terminalen och stadskärnan i Umeå. Något som skulle behöva bli bättre ordning på är dock hur det funkar med flygtaxin och logistiken när de skall hämta flygresenärerna – där det dessvärre fortsatt struligt. Hade ett intressant samtal med taxichauffören som hämtade mig i tisdags och taxichaufförerna är lika less på strulet som vi resenärer.

En glädjande nyhet som vi kunde läsa om i gårdagens nummer av tidningen Totalt Umeå, är att bolaget Air Sweden startar direktflyg i februari från Umeå till Paris, London och Frankfurt. Men hoppas även på motsvarande sätt locka turister från Tyskland, Frankrike och England till turistupplevelser i norra Sverige.

Ännu en i raden av positiva nyheter för Umeå.

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Bo

    Jag tycker att bolaget bakom de planerade flygningarna har en väl skakig historik. Dessutom tror jag inte att dessa nya linjer kan bära sig. Det gjorde inte tex SAS linje mellan Luleå och London.

  2. Anders Ågren

    Svar till Bo (2012-11-29 11:27)
    Att det kan vara svårt att få lönsamhet i vissa flyglinjer är helt korrekt, och inte minst London är en utmaning. Men det är bara att göra tummen upp för att vi har ett flygbolag nu faktiskt som vill försöka. ”Bättre lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.