Julglögg med Moderaterna i Umeå

Igår hade vi traditionsenlig julavslutning med Moderaterna i Umeå, på vår expedition. En trivsam tillställning där vi summerade den första halvan av mandatperioden, och jag höll ett kortare anförande om lite historik och vägen framåt – och kunde konstatera att vi trots i att vi är i opposition har kunnat få igenom en stor del av de frågor vi lyfte i vårt valmanifest inför valet 2010.

I många frågor har tyvärr Umeå gått åt vänster sedan S gick ihop med V, men i stora övergripande frågor har vi kunnat få igenom viktiga beslut: den nya översiktsplanen med inriktning på att bygga tätare och högre, bildandet av ett nytt destinationsbolag med den privata näringen samt utökade satsningar på företagsinkubatorer för att främja nyföretagandet.

Moderaterna ökar medlemsmässigt i Västerbotten och i synnerhet i Umeå. Fler och fler vill bidra i det politiska arbetet för Alliansvalseger 2014. Opinionssiffrorna pekar åt rätt håll.

Det är god stämning inom moderaterna i Umeå. Så har det inte alltid varit, om vi tittar bakåt i tiden. men vi har lärt oss av tidigare misstag.

Enighet ger styrka.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.