En till våning på flygplatsbyggnaden med s.k.bryggor

Jag har på senaste åren varit engagerad ifrågan att Umeå kommun, liksom övriga delar av regionen, borde vara en del i att förverkliga utbyggnadsplanerna för flygplatsen. För en utbyggd avgångs- och ankomsthall var nödvändig. Detta förverkligades genom beslut förra året då vi beslutade oss för att medfinansiera projektet med Swedavia.

Det arbetet pågår nu för fullt. Vi kan i dagens VK läsa att denna del av projektet kommer vara färdig i slutet av 2013 eller allra senast början av 2014.

Men detta är bara ett första steg. Det finns planer på en etapp 2, vilket vi också kunde läsa om i dagens tidning och då nämndes åren 2018-2020 för när det skall byggas. Då möjliggörs en påbyggnad med ytterligare en våning av flygplatsbyggnaden, med tillbyggnad med s.k. bryggor så att man ska kunna ta sig till och från planen utan att behöva gå utomhus. På samma sätt som i exempelvis Luleå eller för den delen Arlanda.

Våra invånare och våra besökare förtjänar en bättre flygplats. Nu har vi tagit ett första viktigt steg genom etapp 1, men det är viktigt att vi inte nöjer oss med det utan driver på för att etapp 2 genomförs snarast möjligt!
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.