Fina dagar i Prag

Så är vi tillbaka i Umeå igen. De senaste dagarna har vi annars varit i Tjeckiens huvudstad Prag, dit vi åkte för att fira min mammas 80-årsdag. Jag, Åsa, mamma och min storasyster Katrin var med på resan.

Det var första gången vi besökte Prag, men förhoppningsvis kan det bli fler besök längre fram i tiden. Det var en mycket vacker stad. Vi bodde på ett hotell vid Gamla stadens tog, med gamla rådhuset och det astronomiska uret på andra sidan gatan. Mitt i händelsernas centrum, skulle man kunna säga 🙂

För den historieintresserade är Prag ett lyckokast, och som tur är så har alla i familjen ett sådant intresse – allt ifrån Pragborgen, S:t Veitskatedralen, Karlsbron, Tynkyrkan där bl.a. Tychoe Brahe ligger begravd, den gamla judiska kyrkogården, Vaclavplatsen, till S:t Kyrillios och S:t Methodios kyrka där de motståndsmän som dödade Heydrich slutligen tog sina liv – allt detta och mycket mer hann vi se under de dagar vi var på besök.

Bra väder under större delen av tiden, billig och god mat och dryck och trevligt umgänge. Ja, vi hann även träffa några umeåbor på besöksmålet för den delen.

En lyckad resa, men nu är det skönt att vara tillbaka hemma i Umeå. Efter att ha gått igenom lokaltidningarna är det nu strax dags att bege sig till IKSU Sport för att köra ett pass bodypump. Träningen fick nämligen vara vilande i Prag även om vi promenerade desto mer, inte minst utmed floden Vltava.

På återhörande!

En kommentar

  1. Michael

    Själv är jag arbetslös/sjukskriven efter en bilolycka för snart fyra år sedan.
    Är utan ström i mitt hem eftersom jag inte har råd med elräkningen.
    Att åka några mil hem till hemvändardagar är inte att tänka på. Har inte råd med varken bensin eller nöjen.
    Men det är roligt att du med inkomst kan åka på korta och mysiga weekendresor.
    Länge leve arbetslinjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.