Vi moderater förenar Umeanda, arbetslinje och ansvarstagande

bild

I dagens Folkbladet besvarar jag Lennart Holmlunds (S) angrepp på mig i gårdagens tidning. Bifogas nedan.

 

Vi moderater förenar Umeanda, arbetslinje och ansvarstagande!

Moderater och socialdemokrater har ofta haft likartad syn på vikten av en tillväxtorienterad politik i Umeå. Människor trivs i vår kommun, även om alltför många tvingas flytta söderut i brist på jobb och bostäder. Det finns uppenbart mycket kvar att göra för att fortsätta utveckla Umeå framåt. Därför blir det lite tragikomiskt att läsa Lennart Holmlunds angrepp på mig (Folkbladet 13/8).

Holmlund berör inte med en stavelse den vänstersväng som skett i kommunpolitiken under den pågående mandatperioden. Att S sitter i vänsterns knä, och på område efter område förflyttar sig från politikens mittlinje. Motarbetandet av valfrihet inom äldreomsorgen, snedvriden konkurrens gentemot det privata näringslivet, ställningstagande för 6-timmars arbetsdag för att bara nämna några saker. Ännu värre vänstersväng väntar på S-sidan när Holmlund slutar, vilket alla politiskt insatta är medvetna om.

Under rubriken ”Moderaterna i Umeå kan inte leda Umeå” får vi i Holmlunds insändare läsa om hur duktiga man är inom socialdemokratin och hur dåliga vi är inom Alliansen. Det är nästan lite gulligt. En sak jag tidigt fick lära mig när jag engagerade mig i Umeåpolitiken, var att det var ett positivt tecken för den angripne när Holmlund går till personangrepp. Varför då, frågade jag? Jo, när Holmlund är stressad över något så går han ofta till personangrepp.

Jag kan bara kort konstatera att jag varit engagerad politiskt i 25 år på olika nivåer, har varit gruppledare för Moderaterna i Umeå i elva år, varit med i Umeå kommuns budgetberedning i elva år, länsordförande för Moderaterna i Västerbotten sedan sju år tillbaka och sitter sedan några år tillbaka i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Jag låtar andra bedöma om jag saknar erfarenhet eller för den delen ledaregenskaper.

Att socialdemokraterna inte gillar regeringen är ingen hemlighet. Det blir dock lite tröttsamt att gång på gång läsa att regeringen inte gör något norr om tullarna. Sedan Alliansregeringen tillträdde har satsningarna på välfärdssektorn ökat år efter år. Mer pengar till skola, vård och omsorg. Så mycket att kommunerna i Sverige har gjort rekordöverskott under flera år nu. Likaså ökade satsningar på fler poliser, mer resurser till forskning och högre utbildning. Rekordnivåer på satsningarna på infrastruktur: väg och järnväg. Allt detta har självfallet också kommit Västerbotten till del. Mer pengar till kommuner och landsting, fler poliser, mer pengar till underhåll och drift av infrastrukturen, mer pengar till Umeå universitet. Sossarna lyckades aldrig få igång bygget av ringleden runt Umeå. Vi i Alliansen levererar däremot. Regeringen ställde sig också bakom EU-ansökan beträffade Kvarkentrafiken vilket var ett genombrott i vårt arbete där (trots att Holmlund gick ut och tvärtemot all sans angrep (!) regeringen för beslutet bara dagen efter). Mycket har gått Umeås väg under senare år. Ekobrottsmyndigheten etablerar sig här, och nyligen kom beslutet att Umeå blir huvudort för Polisen i hela norra Sverige, när polismyndigheten nu får en ny regional indelning. För att nämna några saker. När det gäller Norrbotniabanan jobbar vi vidare, men jag kan bara konstatera att socialdemokraterna i norr inte har lyckats så mycket bättre än oss i Alliansen: de har bara med 9 km Norrbotniabana fram till år 2025 i sin alternativa budget. Av totalt 270 km!

Det är dags för förnyelse i Umeå och hög tid att ersätta den styrande vänsterkoalitionen med Alliansen. Jag säger därför varmt välkommen till alla de mittenorienterade umeåbor som tidigare har röstat på socialdemokraterna. Att rösta på (S) kommer inte vara ett alternativ för dessa längre. Så alla väljare i Umeå som vill ha en politik förankrad någorlunda i det politiska mittfältet – och som förenar Umeanda, arbetslinje och ansvarstagande – varmt välkommen till Nya moderaterna!

Anders Ågren

Moderat kommunalråd

Umeå

3 kommentarer

  1. Steppe

    Att Lennart Holmlund slår vilt omkring sig när han hamnar med ryggen mot väggen är ingen nyhet. Den mannen har inte ett ödmjukt ben i sin kropp, tyvärr.

    Känner tyvärr dock inte att Moderaterna längre är ett alternativ för mig, trots att det finns mycket i er politik jag håller med om. Som liberal känns det hemskt att inte bli tagen på allvar av det näst största riksdagspartiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.