Ja

På söndag är det folkomröstning om sjukvården i Västerbotten. Jag kommer att rösta för en rättvis och solidarisk sjukvård i hela länet. För mig är det egentligen ofattbart att de styrande socialdemokraterna och miljöpartiet inte har gett med sig, utan istället låtit det gå så långt som till att man måste genomföra en folkomröstning. Det här är ett väldigt dyrt sätt att styra. Men det har väl gått prestige i frågan. Kostnaden för att genomföra en folkomröstning skulle räcka till att återställa vårdplatser i inlandet och den omdebatterade ambulansen för många år framåt. Men grundproblemet är som bekant en misskött ekonomi i sjukvården i länet under de senaste tjugo åren. Det är en ofrånkomlig konsekvens av bristande ekonomiskt ansvarstagande. Ansvaret vilar tungt på socialdemokraterna och miljöpartiet i Västerbotten.

Jag kommer att rösta ja i folkomröstningen, men vill understryka att västerbottningarna har ännu större möjlighet att påverka landstingets politik i valet i september 2014. Så se till att rösta på Nya Moderaterna och övriga Allianspartier vid ordinarie valet. Så slipper man Socialdemokraterna och Miljöpartiet vid makten.

2 kommentarer

  1. Stefan

    Nu är det väl ändå inte (S) och (MP) som genomdrivit en folkomröstning??? Menar du att sittande majoritet ska ändra sig så fort det gnälls i stugorna? Var ska det i så fall sluta? Tycker du inte att demokratin sätts lite ur spel då? Vi har väl allmänna val vart fjärde år av en orsak? Och dina kamrater i regeringen borde väl – med ditt sätt att tänka – i vart fall göra som riksdagen beslutat!? Men icke! Du har dock rätt i att pengarna skulle kunna användas till något bättre, men vems fel det är…. Och givetvis skyller du hela problemet på landstingets majoritet, regeringens skuld i frågan finns väl inte!? På slutet manar du västerbottningarna till att rösta blått nästa år. Tala då även om för dem vad ni tänker sälja ut och privatisera om ni får makten – och vilka sparförslag ni har när nästa smäll kommer 2014. För visst ska det sparas ännu mer då? (Dessutom tycker jag att en moderat ska vara VÄLDIGT försiktig med att använda ordet solidarisk!)

  2. lf

    Då du Ågren går och röstar ja till en folkomröstning då sätter du den representativa demokratin i gungning.
    Skall vi ha en demokrati byggt på folkomröstningar? Vi går till val vart 4e år och det är då vi väljer de som skall representera oss. Om de inte passar oss så väljer vi bort dom. Om man kan få ihop ett antal underskrifter som ingen vet hur de är sammansatta och tvinga fram folkomröstningar då är vi illa ute.
    Jag tycker detta slår tillbaka på de politiker som är valda på ett korrekt sätt.
    Men i politiken kan man fiska röster utöver de politiska spelreglerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.