För ett öppet och tolerant Umeå

I går genomförde tillresta nynazister en olaglig demonstration i centrala Umeå, tydligen angrep de även åskådare och polisen. Men glädjande är att deras aktion väckt ett massivt motstånd från umeåborna.

Vi måste stå upp för ett öppet, fritt och tolerant Umeå. Där alla människor, oberoende av bakgrund, ska kunna känna sig hemma. Där man ska kunna vara trygg i förvissningen om att vi tror på – och ständigt försvarar – tanken om alla människors lika värde. En stad fri från fördomsfulla, hatfulla och ondskefulla poltiska åskådningar. Umeå har hittills varit förskonat från nazistiska grupperingar, och jag är övertygad om att lördagens händelse bara kommer att stärka motståndet mot dylika organisationer.

Vi lever i en demokrati där alla har rätt att tänka och tycka fritt. Så fort nazister eller för den delen kommunister sprider sina ondskefulla budskap, ska vi bemöta dem med sakliga argument och alltid försvara det öppna, fria och demokratiska samhället.

 

En kommentar

  1. patrik

    Haha alltid kul när ni högertomtar försöker bunta ihop kommunism och nazism. Nazism ligger dig närmare då de genom förtryck och våld vill ha klassfred där ägarna av produktionsmedlen med statens hjälp trycker ner fack och arbetare som kämpar för ett bättre liv. Se bara Italien, Tyskland, Chile osv. Nazister står i mångt och mycket för det du gillar.

    Din okunskap om kommunism ska vi inte ens gå in på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.